Comisia prezidenţială pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii a fost înfiinţată în iulie 2009 şi a fost condusă pe rând de foştii miniştri ai Agriculturii Dacian Cioloş şi Mihail Dumitru. Pe site-ul Preşedinţiei nu apare această comisie şi nici nu a fost făcut public vreodată un raport de activitate.

*

„Este vorba despre o comisie ştiinţifică prin care se stabilesc nişte strategii şi o viziune pentru toată agricultura României până în 2020. Am onoarea să lucrez alături de cei mai mari specialişti ai momentului, treizeci de colegi ce reprezintă întregul mediu academic, universitar, sindical şi patronal pentru zona rurală. Continuăm o activitate începută de actualul comisar european pe Agricultură Dacian Cioloş, iar până la finalul acestui an vom putea să prezentăm un document de mare calitate în care să creionăm o reformă în acest domeniu”, ne-a declarat deputatul.


Valeriu Steriu este în acest moment membru al Comisiei buget, finanţe, bănci din Camera Deputaţilor, iar între 2001 şi 2005 a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii pe probleme de integrare europeană. A fost ales deputat pe Colegiul 4 - Balş în noiembrie 2008, din partea Alianţei PSD-PC, dar a demisionat din PSD în februarie 2010 pentru a se înscrie în UNPR, devenind vicepreşedinte la nivel naţional. Steriu, care a mai fost ales senator de Olt în 2004, dar a renunţat la începutul lui 2005 în favoarea lui Ion Toma, ne-a declarat că pentru noua funcţie nu este plătit.Sursa: gazetanoua.ro