Deşi Sandu Anghel a susţinut din primul moment că este nevinovat, stenogramele SRI demonstrează cu totul altceva.
Interlopul a încercat să influenţeze martorul din barul unde Mercedes a fost înjunghiat în seara de 17 februarie. Probele mai arată cum Bercea l-a determinat pe unul dintre copii să ia asupra sa toată vină şi să spună că el l-a tăiat pe fiul lui Felix.

Iată ce vorbea Mondialul cu soţia Fănica Anghel, zisă Stela

Sandu Anghel: Alo!
Stela: Da!

Sandu Anghel: Să vorbeşti cu românca din bar şi să îi spui să declare că ăla a fost tăiat lângă uşa de la intrare în bar.
Stela: Aşa a spus că declară!

Sandu Anghel : Să spună că ea a văzut când a fost tăiat. Să spună că mai întâi s-au împins şi după aceea a băgat cuţitul în el. Acest lucru l-am văzut cu ochii mei.
Stela: Aşa i-am spus să declare!

Sandu Anghel: Şi dacă o întreabă de mine să spună că nu mă cunoaşte! Şi să declare că fiul tău l-a tăiat (....). Şi că, crima nu a făcut-o cu un cuţit, a făcut-o cu un briceag cu care l-a văzut în mână. Hai, bine!
Stela: Bine!

Ce trebuia să spună unul dintre martori

Sandu Anghel:
Alo!
Stela: Da!

Sandu Anghel: Să îi spui lui M. să declare că l-a văzut când a coborât scările. Cu briceagul în mână şi s-a urcat în maşină şi cumnatul lui era la volan. Şi, când a intrat în bar şi a întrebat ce s-a întâmplat, a spus că l-a tăiat fiul lui Bercea. Unde l-a tăiat? Aici în bar l-a tăiat. S-au bătut şi după aceea s-au tăiat.
Stela: El a întrebat-o şi pe barmaniţă!

Cine e românul mare cu care a vorbit Bercea?

O altă stenogramă arată că interlopul vorbeşte cu o persoană neidentificată în speranţa că va scăpa de răspunderea penală.

Sandu Anghel: Alo!
Domn: Da!

Sandu Anghel: Te sunam eu mai devreme, dar am discutat cu un român mare la telefon. Te duci şi tu la judecată la Craiova?
Domn: Cum să nu mă duc?!

Sandu Anghel: Du-te şi discută cu ei, dacă vor bine, dacă nu, iar bine! Nu sunt nici eu din acela de doi lei!
Domn: Ştiu eu! Tu unde eşti acum?

Sandu Anghel:
Eu sunt pe drum, nu mă feresc de tine!
Domn: Să nu stai acasă!

Sandu Anghel: Nu! Până în prezent nu s-a dat niciun mandat! Aseară am stat la Bucureşti! Crezi că am stat să dorm! Am şi eu oameni! Acum a plecat omul de la românul cel mare. Du-te la Craiova şi tu să te iei după mine. Când ajungi în Craiova, îl suni pe F. să te întâlneşti cu romii. Şi te duci la spital şi le spui că vreau să stai cu ei de vorbă. Şi le spui că şi ei au două dosare grele ale lui A. şi a lui F.* Tu le spui că ei mă bagă pe mine şi eu pe ei şi nu se rezolvă nimic. Tu să nu spui numai după ei!
Domn: Ştiu!

Sandu Anghel: Nici ei nu vor scăpa de puşcărie: După ce mă leagă pe mine, nici ei nu vor sta acasă. Ei au declarat că fiul meu l-a ţinut pe M. şi fiul meu l-a tăiat. Este ginerele lui S.
Domn: Aşa am auzit şi eu, că ei l-au ţinut şi tu l-ai tăiat.Sursa: gazetanoua.ro