Începută în urmă cu o lună, campania „Luna Pădurii”, care a demarat în comuna Vlădila şi a continuat în alte cinci localităţi oltene, s-a încheiat la Baldovineşti. În cadrul acestei acţiuni, 6.500 hectare de teren impropriu agriculturii, pus la dispoziţie de Consiliile Locale, au fost plantate cu 32.500 puieţi de salcâm, puşi la dispoziţie de organizatorul campaniei, Direcţia Silvică Olt.

Cei peste 500 de voluntari au plantat puieţii în câteva ore

Cea mai mare mobilizare de forţe dintre cele şapte acţiuni desfăşurate în localităţile Oltului s-a realizat la Baldovineşti. Peste 500 de voluntari au participat la acţiunea de împădurire. Localnici, elevi din localitate şi din oraşele Balş şi Caracal, autorităţi locale din comunele apropiate, politicieni şi autorităţi judeţene au plantat cei 5.000 de puieţi în doar câteva ore.


„Este un eveniment important pentru judeţ. Apreciem cu toţii acţiune Romsilva. A planta copaci înseamnă a da viaţă, sănătate pentru toţi locuitorii judeţului. Mă bucur că voluntariatul încă mai funcţionează, Consiliul Judeţean Olt, şi eu, ca preşedinte, vom fi întotdeauna alături de Romsilva la astfel de acţiuni”,
a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Paul Stănescu, despre acţiunea de împădurire la care a participat.


„De patru ani, elevii Liceului Teoretic «Petre Pandrea» participă la astfel de acţiuni. Anul acesta ne-am înscris oficial în concursul «Steagul Verde». Este importat ca elevii să contribuie la refacerea naturii şi la protejarea mediului înconjurător”,
ne-a declarat Vanina Badea, directorul adjunct al unităţii de învăţământ bălşene.

*

Elevilor din Balş şi Baldovineşti li s-au alăturat în acţiunea de împădurire colegii din Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Caracal.


Primarul localităţii, Ion Enescu, a fost impresionat de numărul mare de voluntari.

*

„Este o acţiune binevenită, în localitatea noastră se plantează un hectar cu puieţi de salcâm. Ne bucurăm că la acţiune participă instituţii din întreg judeţul, dar şi localnici”, a precizat edilul.


„E bine că se pun puieţi, că noi avem multe dealuri aici, iar, în timp, pământul se duce la vale, aşa, pomii îl mai ţin în stare bună”,
a spus o localnică participantă la acţiune.

„Obligaţia fiecărui cetăţean este de a participa la refacerea naturii”

Deputatul Colegiului IV Valeriu Steriu a participat la acţiunea de împădurire, fiind impresionat de numărul mare de participanţi. Acesta a precizat că o parte dintre fondurile statului ar trebui direcţionată către refacerea naturii.


„Este o acţiune la nivel naţional foarte bună. Acest hectar plantat astăzi în comuna Baldovineşti reprezintă o bucăţică dintr-o iniţiativă guvernamentală de câteva mii de hectare pe care le plantează Regia Naţională a Pădurii în acest an. Din păcate, mult prea puţin din cât ar fi necesar. Mă bucur că aici, în colegiu, atât de multă lume s-a alăturat acţiunii, este o plăcere să vezi atâţia voluntari dornici să participe, şi sunt convins că pentru anii viitori Regia va reuşi să obţină fonduri suplimentare pentru a se împăduri câteva zeci de hectare aici”, a precizat deputatul.


Acesta a mai spus că prea puţini dintre cetăţeni sunt conştienţi de faptul că natura are nevoie de intervenţia omului pentru a se regenera.

*

„Cred că foarte puţină lume analizează în mod real riscurile pe care le avem din punct de vedere al poluării, al surselor de apă, de aer. Lumea este orientată pe folosirea resurselor pământului şi mai puţin să pună la loc. Obligaţia fiecărui cetăţean este de a participa la refacerea naturii. Cei care suntem responsabili cu finanţările unor programe, ar trenbui să identificăm bani, atât din fonduri europene, cât şi din bugetul naţional, pentru astfel de acţiuni”, a conchis Steriu.Sursa: gazetanoua.ro