Sucuri scumpe pe banii din cerşit


 1. #1
  P.R. CraiovaForum's Avatar CraiovaForum are reputatia dezactivata
  Data de inscriere
  16-06-2004
  Varsta
  16
  Sex
  M
  Mesaje
  62,497
  Mesaje bazar
  18
  Putere Reputatie
  347
  Reputatie
  262
  Puncte CF
  0.0

  Sucuri scumpe pe banii din cerşit

  Lângă o casă de schimb valutar din centrul Balşului, o tânără de 21 de ani stătea ieri pe cimentul rece, cu o pungă din plastic lângă ea şi cerea „o mie de lei”. Pentru a impresiona trecătorii, aceasta mai făcea un gest de „plecăciune” care avea rolul de a-i atesta handicapul mintal. Înconjurată de câinii comunitari cu care părea să se fi împrietenit, Măria, cum spunea că se numeşte, căuta prin orice metodă să impresioneze.

  „Nu prea merge, nenea”

  În cazul în care cineva aflat în trecere o întreabă de vorbă, Măria pare să aibă lecţia învăţată.

  *

  „Nu prea merge, nenea, nu prea dă lumea bani. Sunt copilul străzii, sunt a nimănui, dorm prin canale şi mănânc din gunoaie. Părinţii mei au murit acum zece ani, sunt din Vârtop. Nimeni dintre rudele de acolo nu vor să mai audă de mine, aşa că trebuie să cerşesc. Da’ de ce mă pozaţi tocmai pe mine, că mai sunt şi alţii care cerşesc, pe ei nu-i vedeţi”?, a spus Măria.

  *

  Văzându-se fotografiată, tonul vocii a devenit mai puternic, iar plecăciunile s-au oprit. Acest fapt a demonstrat că acel gest era cât se poate de voluntar. În plasă, Măria avea mâncare, dar şi o sticlă de suc de calitate superioară.

  „Nu mai muncesc”

  Întrebată despre motivul pentru care nu îşi caută ceva de muncă, cerşetoarea a motivat că a renunţat la a munci, pentru că i s-au tras foarte multe sfori până acum. Aceasta este nemulţumită de faptul că de foarte multe ori, după terminarea muncii, cei care beneficiau de serviciile acesteia uitau să mai şi plătească.

  *

  „La firme nu mă angajează nimeni când mă văd cum sunt. Am mai fost pe la oameni pe acasă unde le-am făcut mai multe treburi, dar după ziua de muncă mă goneau şi îmi spuneau că e de ajuns să îmi dea mâncare cât stăteam acolo. Nu mai vreau să muncesc pe degeaba, şi ca să pot trăi trebuie să cerşesc”, a adăugat tânăra.


  În Balş, cerşetorii ies în special în zile de sărbătoare şi se plasează în apropierea bisericilor, caselor de schimb valutar şi spitalului. În celelalte zile, îşi petrec cel mai mult timp la diferite magazine, unde îşi oferă serviciile pentru câţiva lei.  Sursa: gazetanoua.ro

 2. #2
  De-al casei alin69's Avatar alin69 va deveni faimos in curand
  Data de inscriere
  16-07-2009
  Locaţie
  Craiova, Romania
  Sex
  M
  Mesaje
  390
  Mesaje bazar
  928
  Putere Reputatie
  25
  Reputatie
  68
  Puncte CF
  0.5
  Usergroups:
  astia fac mai multi bani decat unul care munceste de se rupe cate 12h pe zi, 6 zile pe saptamana
  sa va spun una:
  acum ceva timp ,cam atunci cand au aparut bagnotele de 5 mil eramprin lapus pe la fosta patiserie ASIA unde eram la un chef cu niste prieteni unde vreo 7-8 insi o seara intreaga consumasem de vreo 4,5 mil ( detoate) la vremea aia a venit o baba care o stiam ca este cersetoare prin intersectii cu o punga plina cu monezi si bagnote sa ii scimbe si ei vanzatoarele ,am ramas prost cand am vazut ca i-a dat o bagnota de 5 milioane -munca ei pe o zi adica un salariu bun pe atunci

  ps-datile un leu ca,, este" amarati
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: