Romania a avut si in martie cea mai mare inflatie din UE


 1. #1
  P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
  Data de inscriere
  05-06-2007
  Sex
  F
  Mesaje
  3,093
  Mesaje bazar
  10
  Putere Reputatie
  50
  Reputatie
  933
  Puncte CF
  41.0

  Romania a avut si in martie cea mai mare inflatie din UE

  România s-a menţinut în martie pe prima poziţie în Uniunea Europeană (UE) în funcţie de creşterea anuală a preţurilor de consum, de 8%, nivel cu mult peste cel al altor state şi mai mult decât dublu comparativ cu inflaţia medie la nivel comunitar, potrivit datelor Eurostat, informează Mediafax.

  În februarie, preţurile de consum din România au crescut cu 7,6%.

  În clasamentul lunii martie, pe poziţia a două în funcţie de inflaţie se plasează Estonia (5,1%), iar locul trei este ocupat de Bulgaria şi Ungaria (4,6%). În schimb, cele mai reduse creşteri ale preţurilor se observă la Irlanda (1,2%), Suedia (1,4%) şi Cehia (1,9%).

  În Germania, cea mai mare economie europeană, inflaţia a fost de 2,3%, iar în Franţa, Marea Britanie, Italia şi Spania preţurile au urcat cu 2,2%, 4%, 2,8% şi respectiv 3,3%.

  La nivelul UE, inflaţia medie din martie este de 3,1%, comparativ cu 2,8% în luna precedentă. În zona euro, inflaţia a accelerat de la 2,4% în februarie la 2,7% în martie.

  Comparativ cu februarie, inflaţia a accelerat în 18 state comunitare, s-a redus în cinci şi nu s-a modificat în patru ţări.

  Rata inflaţiei din România a sărit în iulie 2010 la 7,1%, de la 4,3% în iunie, odată cu creşterea TVA de la 19% la 24%, însă economia autohtonă avea una dintre cele mai ridicate rate ale inflaţiei din UE şi înainte de majorarea taxei.

  Eurostat menţionează că datele referitoare la inflaţia UE şi a zonei euro sunt provizorii.

  Institutul Naţional de Statistică a anunţat la începutul acestei săptămâni că inflaţia anuală a urcat de la 7,6% în februarie la 8,01% în martie, atingând maximul din august 2008, după ce rata lunară s-a situat la 0,6% în principal ca urmare a scumpirii cartofilor, fructelor proaspete, zahărului şi combustibililor.

  Sursa: www.lupamea.ro

 2. #2
  Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
  Data de inscriere
  06-02-2009
  Locaţie
  Unde nu te astepti!
  Sex
  M
  Mesaje
  6,035
  Mesaje bazar
  31
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  4415
  Puncte CF
  51.0
  Usergroups:
  Normal ca inflatia e in crestere...am facut noi ceva ca sa o micsoram!?
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: