Deputatul devine astfel preşedinte cu statut de interimar, funcţie rămasă descoperită după ce Jenel Copilău a demisionat, ca urmare a numirii sale ca subprefect de Olt.
Acesta a fost ales la conducerea organizaţiei judeţene a partidului la sfârşitul lunii octombrie 2010, fiind unul dintre cei care au pus bazele UNPR la Olt. Cariera politică a lui Jenel Copilău a început la PRM în anii ’90. Din cauza unor neînţelegeri cu Vadim Tudor, a părăsit partidul, al cărui preşedinte era la Olt, şi s-a alăturat lui Corneliu Ciontu în noua construcţie politică numită Partidul Popular. La puţin timp după ce a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Olt (2008), Copilău a trecut la PSD, formaţiune pe care a părăsit-o în primăvara lui 2008, deoarece Ion Toma i-a refuzat candidatura pentru un nou mandat. Liberalii l-au primit cu optimism, însă Jenel Copilău a pierdut alegerile şi, un an mai târziu, şi calitatea de consilier judeţean, prin excluderea din PNL.
Devenise indezirabil pentru că vota, alături de pedeliştii minoritari, împotriva proiectelor de hotărâri ale majorităţii PSD-PNL. Jenel Copilău s-a alăturat la începutul anului trecut proiectului UNPR, fiind nevoit să se mulţumească doar cu funcţia de subprefect, pe care s-a instalat începând de ieri.
Perioada de interimat a lui Nicolae Stan, cunoscut sub numele de Bulă, are ca sarcină pregătirea unei noi conferinţe judeţene de alegeri, conducerea UNPR fiind decapitată şi prin demisia lui Andrei Iordache din funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. La rândul său, Bulă a trecut prin mai multe partide, până să ajungă uneperist: PD, PSD, PDL. La sfârşitul lunii octombrie 2010, chiar a fost exclus din UNPR pentru că a votat în favoarea moţiunii Opoziţiei împotriva Guvernului Boc. Deşi anunţase public că se va înscrie în PSD, pe 2 decembrie a revenit în partidul lui Oprea, fiind numit secretar executiv la nivel naţional. Acum, este la un pas de a conduce pentru prima oară o organizaţie judeţeană de partid.

*

„Deocamdată n-am preluat nimic, nici funcţia, nici documentele organizaţiei. Să lăsăm să treacă Paştele! Voi candida pentru funcţia de preşedinte numai dacă mi se îndeplinesc nişte condiţii. Vreau funcţia de prefect pentru partid şi încă două sau trei deconcentrate”, ne-a declarat Stan.
Sursa: gazetanoua.ro