- EUR
- 5,0600


- Forum
- Forumnet
- Arhiva Stiri
- Locale 28 de detinuti participa la un program de incluziune socialaLocale 28 de detinuti participa la un program de incluziune sociala"/>
-
28 de detinuti participa la un program de incluziune sociala
28 de deţinuţi din cadrul Penitenciarului Craiova vor deveni grup ţintă pentru proiectul „Creşterea şanselor de incluziune socială a persoanelor aflate în detenţie prin o mai bună educaţie, informare a societăţii şi îmbunătăţirea activităţilor în penitenciar”, proiect derulat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor din România şi finanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
Proiectul a debutat luni, la Penitenciarul Craiova, şi a fost denumit”Implicarea angajatorilor în mediul penitenciar”. Din punctul de vedere al angajabilităţii, pregătirea pentru liberare se face prin promovarea şi consolidarea competenţelor personale şi profesionale ale persoanelor private de libertate şi interacţiunea cu reţele sociale şi de afaceri, prin stabilirea de parteneriate cu organisme publice şi private şi încheierea de protocoale în vedere reintegrării lor socio-profesionale.
Scopul proiectului, derulat în cadrul Penitenciarului Craiova, îl constituie creşterea şanselor de incluziune socială a persoanelor private de libertate.
Obiectivele proiectului sunt:
- Informarea persoanelor private de libertate în vederea creşterii şanselor de angajare în muncă
- Stabilirea de parteneriate cu asociaţii de firme, firme, instituţii publice şi ONG-uri în vederea sprijinirii reintegrării sociale a persoanelor private de libertate
- Sensibilizarea angajatorilor faţă de egalitatea de oportunităţi în vederea realizării premiselor reale pentru incluziunea socială a persoanelor private de libertate
- Promovarea în mediul de afaceri a ideii de angajabilitate a deţinuţilor.
Grupul ţintă vizat de acest proiect îl constituie persoanele private de libertate apte de muncă, care se pregătesc de liberare, precum şi potenţialii angajatori, asociaţii de firme. Proiectul va demara cu o diagnoză iniţială a situaţiei din penitenciar şi apoi va continua cu diagnoza mediului regional de afaceri. In acelaşi timp, în cadrul proiectului se vor încheia parteneriate cu asociaţii de firme, firme, instituţii publice şi ONG-uri care să se implice în derularea proiectului şi să sprijine reintegrarea socială a persoanelor private de libertate.
Proiectul va continua cu o intervenţie care se va desfăşura în două moduri:
- Intervenţia în masă care înseamnă diseminarea informaţiilor privitor la incluziunea socială a persoanelor private de libertate şi oferirea de oportunităţi egale spre potenţialii angajatori de către asociaţiile de firme, firme, alţi parteneri.
- Intervenţia concentrată în parteneriat cu asociaţii de firme, organizaţii neguvernamentale, alţi parteneri care înseamnă promovarea ideii de angajare în muncă a persoanelor private de libertate prin organizarea de evenimente.
În paralel cu această activitate, se va oferi un curs de formare socio-umană şi tehnologică deţinuţilor care se pregătesc de liberare şi au nevoie de această formare.
Programul se va derula în perioada 18 aprilie – 30 septembrie 2011.
Sursa: www.lupamea.ro
-
Foarte bune programele de reintegrare si recalificare in cadrul penitenciarelor...dar majoritatea banilor ii ia conducerea!