Medicii ne sfatuiesc sa nu exageram cu alimentatia in perioada sarbatorilor


 1. #1
  P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
  Data de inscriere
  05-06-2007
  Sex
  F
  Mesaje
  3,093
  Mesaje bazar
  10
  Putere Reputatie
  50
  Reputatie
  933
  Puncte CF
  41.0

  Medicii ne sfatuiesc sa nu exageram cu alimentatia in perioada sarbatorilor

  Celor care au ținut postul Paștelui și celor care suferă de boli cronice li se contraindică o alimentație cu excese. Astfel, trecerea de la o alimentație la alta pentru aparatul digestiv este prea bruscă, iar acțiunea asupra organismului va fi mare. “În acest caz se pot face foarte ușor o criză de stomac sau o colică biliară, dar la fel de bine se poate face o criză de pancreatită care este o boală gravă, o urgență cu risc mare de deces, sau se poate produce o agravare bruscă a afecțiunilor pe care anumite persoane le au deja, de asemenea cu risc mare de complicații”, a declarat pentru Ora de Dolj reprezentantul medicilor de familie, dr. Mirela Profir.

  De asemenea, medicii ne sfătuiesc ca în ciuda tentației să existe o moderație în alimentație în aceste zile de sărbătoare. Alimentele care conțin carne de miel, tocăturile, grăsimile, maionezele să fie consumate în cantități mici la intervale mari de timp și să fie “asezonate” cu multe salate și crudități. Grijă mare și la consumul de alcool, ne spun medicii. Acesta trebuie să fie în cantități mici, iar după o masă destul de bogată sunt recomandate plimbările în aer liber.
  Alimentația copiilor este de asemenea foarte importantă, pentru că, odată lăsați nesupravegheați în ceea ce privește mâncarea pot face excese și este mai bine să se prevină evenimentele nefericite în asemenea momente de sărbătoare. “Cei care stiu că suferă de afecțiuni digestive să îșî ia măsurile de prevenție suplimentare pe care le cunosc deja de la medicul curant și sub nici o formă să nu întrerupă tratamentul cronic”, a mai spus dr. Mirela Profir. Respectând doar câteva sfaturi venite din partea unor specialiști puteți preveni eventualele situații neplăcute care vă pot strica sărbătorile.

  Sursa: www.*************

 2. #2
  Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
  Data de inscriere
  06-02-2009
  Locaţie
  Unde nu te astepti!
  Sex
  M
  Mesaje
  6,035
  Mesaje bazar
  31
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  4415
  Puncte CF
  51.0
  Usergroups:
  Cum cetatenii fac cumparaturi cu cateva saptamani inainte nu e de mirare ca multi dintre ei aglomereaza holurile urgentelor in loc sa ia lumina!
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: