Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SIP) Olt acuză decizia guvernului de a-şi asuma răspunderea pe Codul Social şi pe plafonarea salariilor dascălilor. Reprezentanţii dascălilor acuză faptul că Executivul ocoleşte din nou dezbaterea Parlamentar.

*

„Este inadmisibil modul în care Executivul subminează din nou rolul Parlamentului, îşi asumă în mod abuziv rolul de legiuitor, desconsideră regulile elementare ale dialogului social şi ignoră partenerii de dialog. În cazul de faţă, federaţiile sindicale reprezentative nu au fost consultate cu privire la conţinutul actului normativ”, a declarat Ionel Barbu, preşedintele SIP Olt.


Sindicalistul acuză şi faptul că guvernul condus de Emil Boc a blocat aplicarea unor hotărâri judecătoreşti.

*

„S-a emis un lung şir de ordonanţe de urgenţă care a blocat atât aplicarea legii prin care s-au reglementat creşteri salariale semnificative pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, cât şi executarea sentinţelor judecătoreşti, după angajarea răspunderii asupra unor legi fundamentale”, a adăugat Barbu.


Liderul SIP a ţinut să precizeze că şi celelalte legi pe care şi le-a asumat până acum guvernul au bulversat sistemul de învăţământ:
„Legea Educaţiei Naţionale are consecinţe dezastruoase asupra salariaţilor din sistemul educaţional, Legea de modificare a Codului muncii a fost îndreptată direct împotriva tuturor salariaţilor din România, legile privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice au avut drept efect scăderea drepturilor salariale ale membrilor de sindicat, iar acum a venit momentul în care Executivul trece şi peste hotărârile judecătoreşti”.

Vor moţiune

Sindicaliştii din învăţământ mai au o singură speranţă pentru ca legea prin care dascălilor le sunt plafonate salariile să nu intre în vigoare. Ei speră că partidele din Opoziţie vor depune o moţiune care va fi votată şi care va duce şi la căderea guvernului Boc.

*

„Facem apel la formaţiunile politice din Opoziţie să depună o moţiune pentru încălcarea flagrantă a Constituţiei şi a regulilor statului de drept şi pentru dispreţul profund arătat personalului din învăţământ, supus în ultimii ani la un nesfârşit şir de umilinţe din partea Puterii. În egală măsură, facem apel la toţi parlamentarii să voteze moţiune de cenzură şi să demită guvernul”, a declarat Ionel Barbu.


El a ţinut să precizeze că sindicaliştii vor sesiza şi forurile internaţionale cu privire la adoptarea acestui act legislativ abuziv.Sursa: gazetanoua.ro