Deputatul social-democrat Valeriu Zgonea îl acuză pe premierul Emil Boc de ipocrizie, făcând referire la acuzaţiile actualului prim-ministru la adresa guvernului Tăriceanu pe care îl acuza că nu aplica legea ce prevedea majorarea salariilor profesorilor.

Parlamentarul social-democrat susţine că membrii cabinetului Boc vin cu reglementări legislative prin care plafonează salariile profesorilor, fără a respecta deciziile instanţelor judecătoreşti. „Actuala guvernare întrece orice măsură în materie de cinism şi demagogie. Asumările dlui Boc reprezintă nu numai o formă de sfidare şi un exces periculos pentru democraţie, ci şi o mostră de ipocrizie. După ce au criticat cu înverşunare Guvernul Tăriceanu pentru neaplicarea legii de majorare a salariilor profesorilor, ce fac acum Boc şi gaşca portocalie? Vin cu o reglementare împotriva aceleiaşi legi, prin care plafonează salariile în Educaţie, nerespectând hotărârile instanţelor de judecată. Cât timp guvernanţii nu respectă legile şi deciziile Justiţiei, este absurd să vorbim despre reforma statului, despre modernizarea României. La fel de absurdă este asumarea fără dialog a legii dialogului social. S-a mimat consultarea partenerilor şi s-a ajuns la o reglementare care limitează dreptul liber de asociere în sindicate la nivel naţional, dreptul la negociere colectivă şi durata Contractului colectiv de muncă. În plus, Consiliul Economic şi Social nu-şi mai realizează atribuţiile constituţionale, devenind o instituţie a dialogului civic, nu social, cum este definit în Legea fundamentală. Sindicatele au încercat fără succes un dialog pe tema acestui cod. Guvernarea Băsescu – Boc a demonstrat cu prisosinţă că nu înţelege sensul termenului „dialog”, aşa cum nu înţelege care sunt adevăratele probleme şi interesele cetăţenilor români. Propun ca Guvernul să-şi asume nu numai răspunderea, ci şi responsabilitatea pentru toate măsurile aberante pe care le adoptă şi le aplică, pentru dezastrul în care a adus ţara”, a declarat Valeriu Zgonea.

Deputatul doljean susţine, de asemenea, că Emil Boc “sfidează bunul simţ” atunci când susţine că România va reprezenta un model de redresare economică. “Să afirmi cu seninătate că România a devenit un model de redresare economică este o sfidare la adresa bunului simţ. România este ţara în care corupţia a înflorit în ultimii ani, iar sistemul ticăloşit s-a împletit armonios cu incompetenţa celor care guvernează, producând un dezastru pe care ni-l prezintă ca fiind reforma statului. Dacă modernizarea României înseamnă distrugerea statului social şi sfârşitul statului de drept, dnii Băsescu şi Boc sunt pe drumul cel bun! Vor încălca în continuare legile şi deciziile Justiţiei, vor tăia salariile cu 50%, vor închide cel puţin jumătate din şcoli şi spitale, vor disponibiliza încă 30% din numărul bugetarilor şi abia atunci vor desăvârşi „reforma” statului”, a mai precizat Valeriu Zgonea.

Sursa: www.lupamea.ro