La data de 24.03.2011, în continuarea cercetărilor efectuate de poliţiştii BCCO Craiova sub coordonarea unui procuror al DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova într-un dosar penal a fost efectuată o acţiune care a vizat mai multe persoane specializate în traficul de persoane.

În cadrul activităţilor specifice desfăşurate de oamenii legii a fost identificat B. P., 50 de ani, din comuna Cetate care, în perioada 2009 – 2010, a racolat, transportat în Spania şi exploatat patru victime, trei dintre acestea exploatate prin muncă şi o victimă prin obligarea la practicarea prostituţiei. Astfel, prin exploatarea victimelor, învinuitul a obţinut aproximativ 40.000 de euro.
B.P. a fost prezentat procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, care, în baza probatoriului administrat în cauză, au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara, pentru o perioadă de 30 de zile, în sarcina învinuitului fiind reţinută comiterea infracţiunii de trafic de persoane.

Astăzi, extinzându-se cercetările procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au stabilit că, după audierea în calitate de parte vătămată a G.R.M., aceasta s-a deplasat la cabinetul unui notar public unde a dat o declaraţie în care arată că învinuitul B.P. nu a comis infracţiunea de trafic de persoane, precizând în mod expres că declaraţia este necesară pentru scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului.

În aceste condiţii, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova a dispus reţinerea pentru 24 de ore a învinuitei de 39 de ani, din municipiul Calafat, urmând ca mâine să fie prezentată judecătorilor Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. În sarcina lui G.R.M. a fost reţinută săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului.
Cercetările se continuă, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.


BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului DOLJ