Micuţii şi-au expus creaţiile constând în ouă încondeiate şi picturi pe sticlă, care au fost apreciate de juriu şi organizatori, astfel că toţi participanţii au fost premiaţi cu diplome şi dulciuri. Micuţilor participanţi le-au fost apreciate exponatele de către un juriu format din etnografi, reprezentanţi ai Bibliotecii Judeţene şi ai OFSD Slatina. „Astăzi am pictat ouăle. Am folosit carioci şi culori, dar e mai greu să desenezi pe ouă fiindcă sunt ovale”, ne-a declarat micuţa Elena, în vârstă de şase ani, participantă la secţiunea de ouă încondeiate.

*

„Acest concurs este menit să promoveze tradiţiile creştine de Paşte în rândul copiilor, mă bucur că aţi ales să vă expuneţi creaţiile şi să demonstraţi că sunteţi cunoscători ai obiceiurilor populare şi vă mulţumesc că sunteţi alături de marea noastră familie social democrată”, a spus Cristina Tomireanu, preşedinte OFSD Slatina.

Marius Oprescu, preşedintele PSD Slatina, i-a premiat pe micuţii meşteri populari, felicitându-i pentru faptul că duc mai departe tradiţiile şi obiceiurile populare.

Sursa: gazetanoua.ro