- EUR
- 4,9768

-
Tehnologica Radion îşi bate joc de străzile oraşului
Minel Prina s-a supărat pe cei de la Tehnologica Radion, firma care înlocuieşte conductele de apă şi canalizare din Slatina. Reprezentantul primăriei se plânge că nu este respectat contractul conform căruia străzile ar trebui readuse la forma iniţială dinaintea intervenţiilor.
*
„Ideea este că noi, în Slatina, avem două programe foarte mari, reabilitarea sistemului de apă şi canal, care se desfăşoară prin Compania de Apă, şi Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Dacă cu cel din urmă, până acum, suntem în grafic, şi pot să-l gestionez foarte bine, pe cel cu Compania de Apă nu prea pot. Acest contract a început să mă deranjeze foarte mult. De fapt, nu contractul, ci modul de muncă al acestor oameni. Am ajuns la concluzia că, dacă ei zic că astăzi fac ceva, mâine văd că nu respectă nimic din ce am vorbit. Aşa o să fac şi eu”, a spus Prina.
City-managerul ameninţă că va trece la măsuri coercitive: „Le-am cerut celor de la Urmărire lucrări publice toate graficele de execuţie, toate graficele de avize de spargere străzi şi să vedem dacă sunt în grafic. Şi o să începem cu amenzi, poate aşa încep şi ei să înţeleagă ce înseamnă să aduci străzile la stadiul iniţial”.
„Ai făcut zece metri, asfaltează la loc”
Administratorul public nu acceptă scuzele reprezentanţilor firmei care desfăşoară lucrări de înlocuire a sistemului de apă şi canalizare din tot judeţul şi solicită ca străzile să fie readuse la stadiul iniţial.
*
„Înţeleg că lucrarea de pe Ecaterina Teodoroiu este o lucrare extrem de complexă, pe strada Drăgăneşti este o lucrare destul de complicată, pe strada Artileriei şi pe strada Cireaşov la fel, dar ce te împiedică pe tine, constructor, să le faci la loc? Ai făcut zece metri, asfaltează la loc, readu-l la stadiul iniţial”, a declarat Prina.
*
City-managerul a precizat că are promisiuni că lucrările de refacere a străzilor vor fi finalizate până la sfârşitul acestei săptămâni, fapt imposibil.
„Ei invocă fel de fel de motive. Că lucrările la apă nu pot să le aducă la stadiul iniţial decât după ce primesc nu ştiu ce aviz. Eu le-am spus să-şi asume riscul. Înseamnă că sunt constructori proşti care n-au încredere în ceea ce fac. Pui pământ pe conducte şi nu pui beton? Au început să toarne foarte anemic, deşi mi-au promis că până la Paşte tot ceea ce au făcut se readuce la stadiu iniţial, măcar cu beton. Şi spaţiul verde trebuie readus la stadiul iniţial. Dacă au pus bordurile, nu înseamnă că au terminat. Am impresia că ei nu înţeleg”, a adăugat Prina.
Tehnologica întârzie PIDU
Potrivit managerului oraşului, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) ar putea să fie întârziat de felul în care Tehnologica Radion execută lucrările de înlocuire a conductelor pentru că există zone în care cele două investiţii se suprapun.
„Am un proiect de reabilitare a arealului de străzi Nicolae Bălcescu-Strehareţ, dar acolo am şi vreo patru străzi pe proiectele Companiei de Apă. Am noroc că, deocamdată, n-am semnat acest contract şi să zicem că suntem cât de cât în grafic. Am semnat însă contractul şi astăzi am scos la licitaţie reabilitarea străzilor din zona Carol I. Acolo, strada Cimitirului intră pe o porţiune pe reabilitarea sistemului de apă şi canal. În două luni ar trebui ca acolo să şi fie băgată canalizare, dar cei de la Tehnologica intervin în alte zone”, a spus Prina.
El asigură însă că intervenţiile la arterele oraşului făcute de cei de la Tehnologica Radion nu vor afecta absorbţia de fonduri europene: „Eu sper că nu vom pierde fonduri europene din cauza acestor întârzieri. Am fi de râsul curcilor. După ce că am luptat atât de mult, ar fi păcat”.
*
Sursa: gazetanoua.ro