Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au anunţat că în perioada sărbătorilor pascale (23-25 aprilie a.c.) unităţile sanitare doljene vor funcţiona cu program de zile libere. Pentru că ambulatoriile de specialitate ale spitalelor nu lucrează, asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată prin intermediul unităţilor de primiri urgenţă şi a camerelor de gardă.

În ceea ce priveşte municipiul Craiova, non-stop vor funcţiona Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” din Craiova, Camera de Gardă a Spitalului Clinic „Boli Infecţioase” din Craiova şi Camera de Gardă a Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova.

În mediul rural, fără întrerupere vor funcţiona centrele de permanenţă din localităţile Amărăştii de Jos, Bulzeşti-Frăţila, Goicea, Pleniţa şi Brabova. În ceea ce priveşte Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi SMURD, apelabile la numărul de telefon 112, acestea vor avea program normal de lucru.

În ceea ce priveşte farmaciile craiovene, majoritatea vor lucra cu program de sfârşit de săptămână. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, în Craiova vor fi şi unităţi farmaceutice ce vor avea program non-stop. Astfel, farmacia Trei F, situată pe Calea Bucureşti, farmaciile din lanţul City Pharma – cea de la Gară, farmacia din zona Pieţei Centrale şi cea de pe Bulevardul „Nicolae Titulescu” – vor fi deschise permanent de Paşte.

Sursa: www.cvlpress.ro