Problema lipsei locurilor din creşele slătinene este aproape de rezolvare, primăria urmând să amenajeze două etaje, în suprafaţă de 724,65 de metri pătraţi, ale unei clădiri pe care a preluat-o de la Consiliul Judeţean. Este vorba despre etajele unu şi doi ale fostului Centru de Plasament „Speranţa”, situat pe strada Zmeurei şi aflat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Olt.

*

„Noi avem un deficit în ceea ce priveşte asigurarea numărului necesar de locuri la creşe. E un deficit de aproximativ 300 de locuri. Această solicitare către Consiliul Judeţean am făcut-o de foarte mult timp. Am cerut clădirea de pe strada Zmeurei, nu toată, etajele unu şi doi, şi s-o reabilităm şi s-o facem creşă. Această cerere am făcut-o în 2007, am mai făcut şi în 2008, iar acum am găsit înţelegere şi ni l-au dat”, a declarat Minel Prina, administratorul public al Slatinei.


El a explicat că spaţiul a fost cedat pentru o perioadă de zece ani, urmând să fie stabilit în perioada următoare numărul de locuri care va exista la această nouă creşă.

*

„Primul pas a fost ca eu să am acceptul Consiliului Local pentru ca să alocăm resursele financiare pentru a întocmi un studiu de fezabilitate. N-am putut să facem o investiţie într-un lucru pe care nu-l aveam. Acum îl avem pe contract de comodat pentru o perioadă de zece ani, Consiliul Local a aprobat că pot să investesc în acest imobil cu destinaţia de creşă, iar acum ştiu ce avem de făcut. Studiul de fezabilitate va scoate totul la iveală, dar sperăm să acoperim cât mai multe locuri”, a adăugat Prina.

Trei creşe-sute de cereri nesoluţionate

De mai mulţi ani, slătinenii se confruntă cu o lipsă acută de locuri în creşe, deoarece cele trei care există sunt supraaglomerate, iar în perioada înscrierilor, bătălia se dă între trei copii pe loc. La cele trei creşe din Slatina se pot înscrie maxim 150 de copii cu vârste cuprinse între trei luni şi patru ani.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Protecţie şi Asistenţă Socială (DPAS) din cadrul Primăriei Slatina, singurul criteriu care stă la baza selectării copiilor care vor merge la creşele din Slatina este data depunerii cererii de înscriere.
Părinţii care primesc indemnizaţie nu-şi pot trimite copiii la creşă. Ei au obligaţia să-şi îngrijească micuţul tocmai pentru că primesc bani de la stat.

*

„Nu admitem să fie înscrişi la creşă pentru că mi se pare normal ca, dacă primesc indemnizaţie de creştere a copilului, să aibă grijă de el. Dacă, între timp, mama îşi găseşte de lucru şi noi avem locuri disponibile nu este nicio problemă, se poate înscrie copilul”, a explicat Mihaela Bâscoveanu, directorul adjunct al DPAS Slatina.Sursa: gazetanoua.ro