Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii din comuna Valea Stanciului împreună cu lucrători din cadrul Asociaţiei de Vânătoare “Trei Stejari” au desfăşurat, vineri, între orele 17.00 şi 21.00, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea braconajului cinegetic şi furtului de material lemnos.

Pe parcursul acestor activităţi, pe fondul de vânătoare 40 Valea Stanciului au fost depistaţi doi tineri, identificaţi ulterior ca fiind Laurenţiu Cună, de 18 ani, şi Laurenţiu Chirca, de 22 de ani, ambii din comuna Valea Stanciului care se deplasau cu o căruţă însoţiţi de doi câini din rasa ogar cu care hăituiau vânatul.

Aceştia au fost somaţi să se oprească, însă n-au vrut, astfel că paznicul de vânătoare Ion Manea, care este şi consilier local PD-L în Valea Stanciului, a tras un foc de avertisment cu arma de vânătoare din dotare. Iniţial, oamenii legii au reuşit să-l prindă doar pe Laurenţiu Cună, care a fost dus la sediul Postului de Poliţie şi audiat, în timp ce al doilea tânăr, care se pare că ar fi fost atins de o alică, a fost depistat ulterior.

Reprezentanţii IPJ Dolj spun că a fost demarată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat la faţa locului. Pe numele celor doi tineri au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi în conformitate cu prevederile Legii 407/2006 a vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic, în timp ce arma cu care a tras paznicul a fost ridicată de poliţişti până la definitivarea cercetărilor.

Sursa: www.cvlpress.ro