Cântă de la trei ani şi are în palmares mai multe competiţii muzicale, atât în plan local, cât şi naţional, câştigând de cele mai multe ori marele premiu. Cu toate că a abordat până acum mai multe genuri muzicale, apărând chiar şi la Etno Tv în emisiunea „M-am născut cu stea în frunte”, îşi doreşte o carieră în muzica uşoară şi îi are ca model pe Andra şi Pepe.

„Nu mai am emoţii de mult atunci când urc pe scenă. Îmi place foarte mult să cânt melodii ritmate, am câştigat premii la concursuri şi festivaluri din Slatina, Caracal, Craiova, Timişoara. Fac pregătire uneori şi câte trei-patru ore pe zi cu domnul profesor Marius Sterie, care m-a ajutat foarte mult să învăţ melodii în română, în engleză şi italiană”, spune Denisa.

Semifinala va avea loc la Constanţa

S-a hotărât să participe la Mamaia Copiilor pentru că se consideră pregătită să lupte cu cei mai bine pregătiţi concurenţi din ţară. A trecut peste preselecţia zonală de la Craiova fără emoţii, iar cele două melodii interpretate, „Salvează planeta” şi „Pentru ea”, au dus-o în semifinala care va avea loc la Constanţa. Concursul va avea cinci grupe de vârstă şi se va derula pe parcursul a trei zile: 6-8 mai. În grupa a treia de vârstă, 10-12 ani, din care face parte Maria Denisa, se vor întrece 89 de copii.

„Juriului i-au plăcut interpretarea şi jocul de scenă. Acum mă pregătesc pentru semifinala din 7 mai, când voi interpreta o singură melodie: «Salvează planeta». Îmi doresc să mă calific mai departe, dar orice s-ar întâmpla, cred că importantă e participarea”, e de părere Denisa.

Sprijinită financiar de Casa de Cultură a Sindicatelor Slatina

Pentru că participarea la un astfel de concurs implică costuri foarte mari, pe care familia Denisei nu şi le-ar fi putut permite, Casa de Cultură a Sindicatelor din Slatina s-a hotărât să o ajute pe micuţă.

*

„Denisa este un copil talentat, care învaţă în acelaşi timp foarte bine. Ar fi fost păcat să nu poată participa din considerente materiale, de aceea noi o vom sprijini, plătind transportul şi cazarea. Încercăm să facem astfel de demersuri pentru a promova talentele din Slatina, pentru a arăta că şi aici există profesori şi copii care muncesc mult, care au calităţi şi au puterea de a câştiga dacă li se oferă şansa”, crede Simona Cataraga, director Casa de Cultură a Sindicatelor Slatina.

Sursa: gazetanoua.ro