Pokerul nu mai este considerat joc de noroc în România din 21 martie, când Doina Melinte, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), a semnat un ordin prin care acesta devine ramură de sport. Astfel, de acum înainte, pokerul poate fi jucat oriunde: în parc, la iarbă verde sau la şcoală, cu condiţia ca acesta să nu se joace pe bani. De asemenea, Federaţia Sportivă Naţională de Poker, înfiinţată în 2009, va primi graţie deciziei bani de la bugetul de stat şi cotizaţii din partea cluburilor membre şi va putea să vândă drepturile de difuzare TV a eventualelor campionate de poker. Silvian Dan, directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret (DJST) Olt, crede că în judeţ nu există prea mulţi jucători de poker şi spune că nu vor fi organizate prea curând astfel de competiţii.

„Am primit hârtia prin care pokerul este recunoscut de ANST ca sport al minţii, la fel ca şahul sau bridge-ul. La nivelul judeţului Olt nu am cunoştinţă de existenţa vreunui club de poker, nici nu am primit solicitări pentru organizarea de competiţii. Nu cred că se va face ceva în acest sens în viitorul apropiat deoarece nu cred că pokerul, ca sport, îi va atrage pe olteni. Noi susţinem sporturile care aduc puncte judeţului”, a precizat Silvian Dan.

Sursa: gazetanoua.ro