Autorităţile publice din Drăgăneşti au fost acuzate de către prefect că au emis o hotărâre total în afara legii, privind menţinerea Centrului de Sănătate în subordinea Consiliului Local, motiv pentru care le-a returnat-o spre revocare.

*

„Din păcate, autorităţile de la Drăgăneşti se încăpăţânează într-o atitudine care nu e tocmai potrivită. Nu este o atitudine corectă ce fac dumnealor faţă de cetăţenii din Drăgăneşti, aşa că îşi asumă toate consecinţele”, a spus Leonid Moisiu acum câteva zile, în şedinţa Colegiului Prefectural.

*

Directorul DSP Olt, Andrei Iordache, a dialogat perfect cu prefectul: „Da, cred că s-a înţeles exact. Centrul de Sănătate Drăgăneşti nu mai poate funcţiona, pentru că autorităţile locale nu au bază legală să dirijeze şi să finanţeze actul medical. Prin urmare, chiar dacă ar avea bani, cu toate că nu au bani, autorităţile locale pot ajuta financiar doar pe partea administrativă. Finanţarea actului medical este exclusivă a Casei de Sănătate”.


Primarul Sorin Ghiţă este revoltat de atitudinea celor doi şi îl acuză pe ministrul Cseke Attila de minciună.

*

„Aşteptam ca măcar o dată să fiu invitat la o discuţie privind Centrul de Sănătate. Nici măcar la o videoconferinţă de la prefectură cu ministrul Sănătăţii nu am fost invitat. Este cel puţin nepoliticos ca persoane care n-au nicio legătură cu Drăgăneştiul, şi aici mă refer în special la directorul DSP, să-şi expună tot felul de păreri sau să vorbească despre cetăţenii de aici. Au luat şi au aplicat o hotărâre fără ca măcar vreunul dintre ei să calce prin Drăgăneşti. Când am fost la Ministerul Sănătăţii cu colegii mei din conducerea Asociaţiei Oraşelor din România, am discutat varianta înfiinţării unui centru de permanenţă, în care să lucreze medici specialişti. Ministrul ne-a promis că vor modifica legislaţia în acest sens, dar a minţit şi de data asta, aşa cum a minţit tot timpul. Dacă cineva îi lasă pe drumuri pe oameni, acesta este ministerul. Pentru că guvernul nu vrea să subvenţioneze sănătatea cetăţenilor din Drăgăneşti, încerc, împreună cu Consiliul Local, să aducem medici specialişti care să lucreze în sistem privat. Eu sunt dator să încerc şi asta”, ne-a declarat Sorin Ghiţă.Sursa: gazetanoua.ro