Înfiinţat la 1 mai 1974, Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina a aniversat cei 37 de ani de existenţă printr-o manifestare intitulată „Arc peste timp”, desfăşurată în sala de teatru a Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, în cadrul căreia foşti profesori au parcurs etapele importante ale dezvoltării instituţiei de învăţământ.
Actuali şi foşti elevi ai centrului au participat la eveniment alături de personalităţi din administraţia locală şi judeţeană.
Finalul manifestării a fost marcat de un spectacol de muzică şi dansuri populare oferit de membrii Ansamblului Profesionist „Doina Oltului”.


Şapte conducători, în 37 ani de existenţă

Comisarul şef Iulian Tănase, împuternicit la comanda unităţii pe timpul concediului medical al directorului Centrului, Cornel Niculae, a deschis manifestările prin prezentarea succintă a evenimentului, invitând să ia cuvântul pe unii dintre foştii profesori.
Colonelul în rezervă Marian Malciu a prezentat etapele de dezvoltare ale instituţiei de învăţământ de la înfiinţare până în prezent sub comanda celor şapte directori - Gheorghe Groapă, Constantin Necu, Constantin Bălţoi, Vasile Dobrinoiu, George Staicu, Cornel Paţa, Florea Stanca şi actualul comandant Cornel Niculae.


„Prin mobilizare exemplară şi efortul depus în tot ceea ce înseamnă asigurarea continuităţii şi perfecţionarea procesului de învăţământ, toţi foştii comandanţi şi directori ai Şcolii de Poliţie din Slatina au fost exemple de abnegaţie, de dăruire în muncă pentru întregul colectiv de cadre didactice şi de comandă subordonate”,
a conchis colonelul Malciu, solicitând celor prezenţi păstrarea unui moment de reculegere în memoria cadrelor de conducere şi profesori ai unităţii trecuţi în nefiinţă.


Au urmat discursurile altor persoane, printre care Bogdan Bădiţoiu, directorul Arhivelor Naţionale, care a apreciat importanţa centrului de-a lungul timpului, şi colonelul în rezervă Calotă Marin, care a prezentat istoria lui Nicolae Golescu, al cărui nume este purtat de centru.
Evenimentul a fost încheiat de un spectacol folcloric oferit de Ansamblul „Doina Oltului”.Sursa: gazetanoua.ro