Am petrecut o zi de Paşte memorabilă, în satul Bobeanu, din Dolj. Pe lângă faptul că am avut o misiune greu de îndeplinit, aceea de a aduce acasă „Trupul şi Sângele lui Hristos” de la patru kilometri distanţă, am asistat la o mulţime de evenimente.
Circul a început încă din noaptea de Înviere, în bisericuţa din comună la care am ales să merg. Vreo opt indivizi beţi criţă, după o trecere de câteva ore pe la discotecă, au cântat propriul prohod marca „Guţă” în biserică, spre amuzamentul celor prezenţi. Am reuşit într-un final să iau „Paşti”, spre satisfacţia bunicii. În dimineaţa următoare, nişte ţipete ca din gură de şarpe aveau să pătrundă liniştea satului. Vecinii mei se băteau.
N-am înţeles prea bine de ce. Şi-au spart geamurile, şi-au rupt ulucile din gard, iar într-un final au început să-şi care pari în capetele însângerate. Tot satul se uita printre gard, ca nu cumva să piardă show-ul de Paşte. Într-un final şi-a făcut apariţia şi un echipaj al Poliţiei din comună, care l-a fugărit peste câmpuri pe unul dintre cei implicaţi în scandal.
După urmărire, liniştea satului a revenit la normal, iar totul a continuat ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic.Sursa: gazetanoua.ro