Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, condamnat la 7 ani de inchisoare


 1. #1
  P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
  Data de inscriere
  05-06-2007
  Sex
  F
  Mesaje
  3,093
  Mesaje bazar
  10
  Putere Reputatie
  50
  Reputatie
  933
  Puncte CF
  41.0

  Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, condamnat la 7 ani de inchisoare

  Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, a fost condamnat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 7 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care era acuzat de deturnare de fonduri. Mureşan a fost condamnat de magistraţii instanţei supreme şi la interzicerea mai multor drepturi, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei.

  De asemenea, instanţa supremă a decis condamnarea fostului consilier personal al lui Mureşan, Ioan Truţă, tot la 7 ani de închisoare cu executare, iar Silvia Căpitanu, fost director în cadrul Ministerului Agriculturii, a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Un alt director din cadrul ministerului, Dan Jiga, a fost achitat de magistraţii ÎCCJ.

  Hotărârea instanţei supreme de miercuri nu este definitivă şi poate fi contestată la Completul de 5 Judecători.

  Potrivit procurorilor anticorupţie, în anii 1999 şi 2000, în calitate de ministru, Ioan Mureşan ar fi încercat să scoată din rezerva de stat 5.000 de tone de ulei, cu ajutorul unor rapoarte întocmite de el. În plus, potrivit oamenilor legii, Mureşan, Truţă şi Căpitanu ar fi schimbat destinaţia fondului de contrapartidă aferent împrumutului extern acordat de Agenţia pentru Dezvoltare Internaţională a Statelor Unite către Guvernul României şi au folosit acest fond în alte scopuri decât cele prevăzute de lege, cauzând atunci MAA o pagubă de aproximativ 30 de miliarde de lei vechi. Ulterior, Ioan Avram Mureşan a emis un document către Ministerul Finanţelor, prin care cerea transferul banilor de la Direcţia Generală de Trezorerie într-un cont al unei bănci comerciale, mai spun procurorii anticorupţie. După transferul banilor, inculpaţii Căpitanu şi Truţă ar fi utilizat Fondul de contrapartidă pentru a face o serie de plăţi către societăţi comerciale şi fundaţii şi ar fi ridicat sume în numerar, susţin anchetatorii.

  Sursa: www.*************

 2. #2
  Banned Papa Dan's Avatar Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti
  Data de inscriere
  25-03-2008
  Locaţie
  CRAIOVA
  Sex
  M
  Mesaje
  2,440
  Mesaje bazar
  1484
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  233
  Puncte CF
  32.5
  Cin la pus Taica,de la ing. de e lectronici,la ...patule e dandanale..
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: