Oltenii i-au furat oile, după care le-au vândut în judeţul Teleorman. Anchetatorilor le-a luat un an să dea de urma suspecţilor. Aceştia au fost descoperiţi după ce s-a aflat de provenienţa oilor care au ajuns la un cioban în Teleorman.
Potrivit anchetatorilor, în martie 2010, Ion Rambela, un cioban, originar din judeţul Vâlcea, a fost găsit mort la marginea unei păduri de salcâmi din localitatea Teslui - Dolj, cadavrul prezentând multiple leziuni la cap.

*

„În urma cercetărilor s-a stabilit că doi dintre suspecţi, Adrian Ivaşcu, din Caracal, şi un minor de 16 ani, din Cezieni, au luat oile acestuia, în număr de 86, după care l-au lovit în cap cu un topor. Oile au fost preluate de Cristinel Bădescu, din Dobrosloveni, care ştia de provenienţa acestora şi le-a vândut în judeţul Teleorman”, a declarat procurorul Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

86 de oi, viaţa unui om

Oile au fost vândute cu suma de 40 de milioane lei vechi. De asemenea, anchetatorii au povestit că în ziua tragediei au găsit un miel abia născut într-o plasă agăţată într-un copac.

*

„Mielul abia se născuse şi în momentul în care ciobanul a fost ucis acesta se afla în braţele lui. Suspectul care l-a lovit pe cioban a luat mielul, l-a pus într-o plasă şi apoi l-a agăţat într-un copac”, a mai spus procurorul Magda Bădescu.

*

Cei doi, după ce au fost prinşi, au recunoscut faptele de care sunt acuzaţi şi au mărturisit anchetatorilor cum s-a petrecut tragedia în ziua de 25 martie. Aceştia au spus că nu intenţionau să-l omoare pe cioban, doar voiau să facă rost de bani. Cei trei sunt acuzaţi de omor deosebit de grav, tâlhărie şi tăinuire, iar bărbatul care l-a lovit pe cioban riscă până la 25 de ani de închisoare.Sursa: gazetanoua.ro