Cainii fara stapan, o problema fara rezolvare pentru craioveni?

P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    52
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

Cainii fara stapan, o problema fara rezolvare pentru craioveni?

Situația câinilor vagabonzi rămâne una dintre cele mai discutate și analizate de către autoritățile locale, dar și de locuitorii Craiovei. Chiar dacă mulți spun că patrupedul este cel mai bun prieten al omului, cu siguranță cei încolțiți pe lângă ghenele de gunoi sau prin locurile dosite din cartiere, ca să nu mai vorbim de cei mușcați de câini nu sunt de aceeași părere. ” Îmi este teamă să ies afară din casă când se lasă seara. Sunt o femeie în vârstă și nu mă pot apăra de câinii care s-au strîns pe lângă bloc. Trebuie să se ia o măsura împotriva lor”, a spus pentru Ora de Dolj Ioana Micoară din cartierul Brazda lui Novac din Craiova.

De cealaltă parte a baricadei se află iubitorii de animale, cei care le aruncă de la fereastra apartamentului câte o bucată de pâine. De cele mai multe ori, acest comportament este vinovat pentru strângerea câinilor fără număr în jurul blocurilor și astfel, aceștia își dezvoltă simțul proprietății, iar când vreun străin îndrăznește să intre într-un imobil păzit de aceștia, trebuie să fie atent să nu rămână fără o bucată din pantalon. Chiar dacă are loc vreun incident de acest fel, cei care hrănesc câinii sar ca arși și tot cel mușcat este de vină. “Eu iubesc animalele pentru că sunt suflete curate. Câinele este întotdeauna credincios. Nu cred că fac vreun rău pentru că le mai arunc câte o bucată de pâine. Câinele simte când cineva nu-l iubește și de aceea sar să muște. Eu nu am avut niciodată asemenea probleme”, a spus Luminița Zamfir din cartierul George Enescu. Oriunde privești, la colț de bloc, la ghenele de gunoi, în parcuri sau chiar în centrul orașului, câinii comunitari sunt prezenți.

Un real pericol îl constituie pentru micuții care nu știu să se ferească de aceștia. “Îmi este teamă să-mi las nepoțica să se joace în spatele blocului fără să o supraveghez. Sunt câini peste tot și îmi este teamă să nu o muște. Copiii mai mari se joacă cu câinii, însă nu știi niciodată cum reacționează un animal”, a spus Filoftea Andronache.

La această problemă a câinilor comunitari au reflectat și ONG-urile, dar și autoritățile locale. Dacă înainte aceștia din urmă se gândeau poate la soluția eutanasierii, asociațiile au reușit să-i convingă să le fie alături în procesul de sterilizare gratuită care va începe în perioada 15-25 mai. Cei 4000 de câini care sunt acum pe străzile craiovene, într-un timp nu foarte îndelungat se vor reduce considerabil datorită acestor sterilizări. De aceea, autoritățile locale împreună cu ONG-urile fac apel către toți iubitorii de animale să aducă patrupezii fără stăpân la Aerodromul Sportiv Craiova pentru a-i steriliza.

Sursa: www.*************

Banned robertino24's Avatar robertino24 a avut ceva conflicte in trecut
    Data de inscriere
    02-12-2010
    Locaţie
    Cartierul Ingerilor
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    276
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -1
    Puncte CF
    20.0
    degeaba ii sterilizeaza ca cei ramasi unii dintre ei tot musca,veniti in craiovita noua in zona segarcea in parculet sa vedeti adevarate haite de caini care se reped la oameni.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de robertino24 Vezi mesajele
    degeaba ii sterilizeaza ca cei ramasi unii dintre ei tot musca,veniti in craiovita noua in zona segarcea in parculet sa vedeti adevarate haite de caini care se reped la oameni.
    Daca ar fi sterilizati toti cainii in catva timp nu ar mai fi probleme...asta e singura metoda veridica

Banned primaru nu prea este agreeat de catre ceilalti utilizatori
    Data de inscriere
    10-12-2007
    Varsta
    47
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    889
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -12
    Puncte CF
    7.0
    Citat Mesaj iniţiat de robertino24 Vezi mesajele
    Ia-o prin alta parte sau da-le ceva de mancare.Le e foame si e normal.Iti garantez ca si tu ,daca ai avea foamea-n glanda,ai musca la fel ca ei

Racer Nykolas's Avatar Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    03-02-2008
    Sex
    F
    Mesaje bazar
    1577
    Putere Reputatie
    53
    Reputatie
    6087
    Puncte CF
    44.5
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de laur_scp Vezi mesajele
    Daca ar fi sterilizati toti cainii in catva timp nu ar mai fi probleme...asta e singura metoda veridica
    Toti odata... nu pe rand!

Banned pita's Avatar pita este placut de toti pita este placut de toti pita este placut de toti
    Data de inscriere
    07-04-2010
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    491
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    295
    Puncte CF
    16.5
    Citat Mesaj iniţiat de Nykolas Vezi mesajele
    Toti odata... nu pe rand!
    Da si cei care au stapan de stau la curte trebue sterilizati ca scapa pe strada si o luam de la inceput.

Banned primaru nu prea este agreeat de catre ceilalti utilizatori
    Data de inscriere
    10-12-2007
    Varsta
    47
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    889
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -12
    Puncte CF
    7.0
    Citat Mesaj iniţiat de pita Vezi mesajele
    Da si cei care au stapan de stau la curte trebue sterilizati ca scapa pe strada si o luam de la inceput.
    Ar trebui si stapanii sterilizati...Am glumit,bineinteles.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: