Prefectura Dolj anunţă, într-un comunicat de presă, că deţinătorii de imobile şi terenuri în comuna Mischii vor benefica de cadastrare gratuită, prin intermediul unui proiect, CESAR, finanţat cu bani de la bugetul de stat şi Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Între cei care s-ar putea bucura de efectele proiectului CESAR se află chiar prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, care, în 2008, aşa cum o arată declaraţia sa de avere, postată pe 25 martie 2011, pe site-ul oficial a instituţiei pe care o conduce, a achiziţionat, alături de soţia lui, Daniela-Anca, 1,5 hectare de teren chiar la Mischii.
De altfel, potrivit aceluiaşi comunicat de presă al Prefecturii Dolj, şeful instituţiei va ajunge, vineri după-amiază, în comuna Mischii, unde va avea loc o dezbatere pe subiectul proiectului CESAR.
Deputatul PSD Ion Călin este un alt proprietar de terenuri la Mischii. Conform declaraţiei de avere, parlamentarul doljean deţine patru terenuri, toate moştenite în anul 2010, ce măsoară aproximativ două hectare.
Nici preşedintele Senatului, Mircea Geoană, nu este tocmai străin de localitatea Mischii, în biografia lui, postată pe blogul personal, menţionează comuna doljeană ca unul dintre locurile în care îşi petrecea “vacanţele adolescenţei”.
Primarul comunei Mischii, Gheorghe Popa (PDL), completează panoul de onoare al localităţii cu numele lui Ilie Ştefan, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, şi deputatul PSD Claudiu Manda, “ai cărui bunici sunt de aici”. “Primăria a solicitat oficiului de cadastru în urmă cu câţiva ani să ne ajute să terminăm cadastrul pentru că situaţia proprietăţilor este încurcată. Se va face cadastru gratuit pentru toţi deţinătorii de proprietăţi la Mischii, pentru că nu sunt doar localnici, ci şi cei care au cumpărat terenuri aici”, a declarat primarul din Mischii, Gheorghe Popa.
Proiectul CESAR, care beneficiază de fonduri de 51,4 milioane euro, din care 47,7 milioane de euro de la bugetul de stat prin acordul semnat cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi 3,7 milioane euro de la şi Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, vizează cadastrarea gratuită a terenurilor şi imobilelor din comuna Mischii. “Obiectivul Proiectului este de a facilita restructurarea fermelor, pe baze de piaţă, prin îmbunătăţirea capacităţii fermierilor, a membrilor de familie ai acestora şi a lucrătorilor agricoli de a-şi gestiona activele şi venitul”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dolj.

Sursa: www.*************