Nesansa de a nu sti daca esti capabil...........


 1. #1
  Banned Road Runner a avut ceva conflicte in trecut
  Data de inscriere
  27-02-2011
  Varsta
  55
  Sex
  M
  Mesaje
  77
  Mesaje bazar
  6
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  -9
  Puncte CF
  20.0

  Nesansa de a nu sti daca esti capabil...........

  Compar fara sa vreau situatia celor care afirma ca au "cumparat" proba practica a examenului pentru obtinerea permisului de conducere cu o situatie pe care am trait-o adesea in "tinerete", atunci cand, in virtutea profesiei, toti pilotii militari erau obligati, conform regulamentelor militare in vigoare, ca la un anumit interval de timp, sa efectueze un salt cu parasuta................
  Vai ce jale si cat plans..................
  Desi stapaneau la mansa sutele de cai putere ale aeronavelor de lupta, cand venea momentul fatidic al saltului de pregatire, aveam multi colegi care nu reuseau sa isi stapaneasca emotiile si refuzau sa efectueze saltul "in cunostinta de cauza", astfel ca apelau la paleative: un stimul bachic (de regula Cognac) consistent inainte de imbarcarea in aeronava, apoi alti doi stimuli, esentiali pentru reusita saltului: bataia pe umar pentru confirmarea lansarii si apoi "sutul in fund" pe marginea trapei de lansare pentru initierea lansarii, stimuli aplicati de catre coordonatorul de zbor.
  Pana aici totul era clar: confirmare, salt, parasirea aeronavei, deschiderea automata a parasutei, caderea franata si cat de cat controlata, apoi aterizarea (pentru unii prabusirea), dupa care "multumirea" de a le mai fi reusit inca o data " ghidusia", dublata de constatarea ca, de fapt, totul a fost atat de simplu.............
  O iluzie, pentru ca la urmatorul salt, ritualul reincepea cu Bachus..............
  Pe de alta parte, eram cativa care chiar gustam "betia zborului" fara caii putere ai aeronavelor de lupta, pur si simplu era betia zborului in cadere libera, pentru ca spre deosebire de cei stimulati cu Bachus, noi aveam aparatele de control automat al declansarii parasutei reglate sa actioneze automat la 800 de metri de sol si nu la 2 secunde dupa parasirea aeronavei, asa cum le aveau reglate " sensibilii", astfel ca puteam pluiti in cadere libera destule mii de metri.......
  In fond, care este ideea acesti povesti?
  Cei care erau incapabili sa efectueze singuri saltul, dar totusi erau "impinsi" sa reuseasca sa il efectueze, cum puteau privi rezulatul? Au efecuat sau nu un salt cu parasuta?
  Pe putini ii interesa un raspuns, pentru ca ei ramaneau aceiasi asi ai mansei, puteau imblanzi sutele de cai putere ale motoarelor reactive, dar nu-si puteau stapani si controla emotiile cand trebuia sa se bazeze doar pe ei, atunci cand le lipseau mansa si puterea motorului...............
  Le stirbea cu ceva acest lucru meritul de a fi excelenti piloti?
  Nu.
  Atunci la ce bun atat bataie de cap. cat timp cognac se gaseste din belsug iar atractia gravitationala exista si te aduce oricum inapoi pe pamant!?
  Pentru noi, cei care gustam betia zborului iara nu gustul cognacului, a avut si va avea mereu o mare importanta, pentru ca, desi teoretic toti eram egali, noi aveam gustul reusitei, cate vreme lor le lipsea aceasta bucurie!

  Pana la urma, cei care "cumpara" proba practicva sau cred ca fac acest lucru, pot avea bucuria reusitei?
  Nu cred ca ii intereseaza, atata vreme cat gravitatia reuseste sa ii tina cu toate rotile pe pamant, pana la proba contrarie, nu?
  Pentru ca nu sunt rare cazurile in care incepatori de acest gen au facut tumbe si au reusit chiar sa invinga gravitatia, punand rotile cu fata spre cerul nemarginit?

 2. #2
  Banned Road Runner a avut ceva conflicte in trecut
  Data de inscriere
  27-02-2011
  Varsta
  55
  Sex
  M
  Mesaje
  77
  Mesaje bazar
  6
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  -9
  Puncte CF
  20.0
  Pentru ca nu cred in alegatiile de genul "Nu se trece fara spaga", "politisti corupti" sau altele de acest gen, care raman simple vorbe, nesustinute si nedovedite cu probe temeinice, cred cu tarie in dreptul fiecaruia de a avea sansa de a sti daca este capabil, astfel ca ii doresc si fiului meu, asemeni tuturor celorlalti candidati, ca la sustinerea probei practice sa aiba SANSA DE A STI DACA ESTE CAPABIL!
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  Banned Road Runner a avut ceva conflicte in trecut
  Data de inscriere
  27-02-2011
  Varsta
  55
  Sex
  M
  Mesaje
  77
  Mesaje bazar
  6
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  -9
  Puncte CF
  20.0
  A avut şansa şi a aflat că este capabil!

  Susţin cu tărie că pentru candidaţii cu adevărat pregătiţi, susţinerea şi promovarea probei practice nu constituie o problemă, astfel că toate afirmaţiile prin care se caută să se arunce vina pentru nepromovarea probei practice exclusiv către examinatori, sunt şi vor rămâne simple alegaţii.

  Examinatorii s-au dovedit adevăraţi profesionişti, obiectivi şi imparţiali, astfel că dacă fiecare candidat a acumulat în mod real cunoştinţele practice necesare conducerii autoturismului pe drumurile publice, oamenii nu fac altceva decât să constate acest lucru............şi permisul este al acelora care cu adevărat îl merită!

  Din punct de vedere profesional, sunt mulţumit şi totodată fericit pentru faptul că examinatorul i-a adresat fiului meu felicitări pentru punctajul maxim realizat la proba teoretică din prima încercare, apoi i-a confirmat şi nivelul de pregătire prin promovarea probei practice.

  Având în vedere că de la absolvirea cursurilor şcolii de şoferi trecuseră 11 luni şi 11 zile, am considerat necesar ca fiul meu să mai facă 2-3 şedinţe de conducere, iar acest lucru a fost posibil datorită dăruirii a trei foşti instructori din cadrul şcolii unde a fost pregătit fiul meu (şcoală acum închisă), instructori care i-au acordat din timpul lor, asigurându-i, gratuit, fiecare în parte, câte o şedinţă de pregătire practică.

  Pentru acest gest frumos, ţin astfel să le mulţumesc domnilor instructori Dimieru Marian, actualmente instructor independent, colaborator la şcoala Drivers School, Gabriel Popară, actualmente instructor la şcoala Mes Amies şi Dinescu Marys, proprietar al şcolii Marys Test!

  Doresc tuturor candidaţilor să aibă şansa de a se pregăti cu oameni devotaţi profesiei lor şi să aibă înţelepciunea de a culege toate roadele muncii în comun desfăşurate alături de profesori şi instructori, pentru a învăţa tot ceea ce este absolut necesar pentru a deveni conducător auto.

  Succes tuturor!

 4. #4
  Banned Road Runner a avut ceva conflicte in trecut
  Data de inscriere
  27-02-2011
  Varsta
  55
  Sex
  M
  Mesaje
  77
  Mesaje bazar
  6
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  -9
  Puncte CF
  20.0
  Acum, dupa ce istoria retinerilor in randul instructorilor auto craioveni se completeaza cu un nou episod, devine intersant de urmarit evolutia lucrurilor din prisma legaturii dintre cei retinuti si politistii examinatori, legatura care pana in prezent nu a fost dovedita si nici nu cred ca va fi, pentru simplul motiv ca in fapt nu exista, astfel ca, precum spuneam cu mult timp in urma, "spaga" atat de mult invocata se poate sa se dovedeasca o data in plus a fi doar o gaselnita a unor instructori verosi, un mod total neonest de a-si completa veniturile obtinute din taxa de scolarizare, redusa in mod absurd cu mult sub standardele de cost reale, datorita unei concurente nefiresti intre firmele care isi aroga titulatura de "Scoli de soferi" si cele care cu adevarat sunt capabile sa asigure pregatirea corecta si temeinica, atat la nivel teoretic cat si la nivel practic.....................
  Absurdul acestei situatii, din care nu au de pierdut decat cursantiii, este ca vina le apartine in totalitate, atata timp cat nu doresc niciodata o pregatire adevarata, completa, care ar costa ceva mai mult decat ofertele inselatoare de pe piata, ci doar un cost redus de scolarizare, completat cu o "asigurare" de reusita, garantata 100%, cred ei, de asa zisa "spaga" oferitra unui intermediar al carui interes nu ar fi altul dacat acela al bucuriei de a-si vedea cursantul posesor de permis..................curata omenie, credinta adevarata, aproape biserica unde nu sunt decat "iubitori de oameni".........
  Daca doresc sa ramana doar niste simpli visatori, asta este doar optiunea lor.......
  Astept cu interes un flagrant de "dare de mita", pe sensul opus de circulatie, cand cel retinut sa fie chiar un client interesat de chilipiruri!
  Nu aduce anul ce aduce ceasul.....................
  Oricum, toata lumea pare a ignora spusele lui Lucian cel huiduit: "Suntem prea saraci pentru a cumpara lucruri ieftine!"
  Succes tuturor!
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: