Concert de muzică populară, folk, şi muzică uşoară, demonstraţii sportive, dar şi animaţie stradală – luni, 2 Mai, de Ziua Tineretului, în Piaţa „Mihai Viteazul” din Craiova. Programul festiv, organizat de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Dolj, pentru copii şi tineri, va începe la ora 15.00 şi se va finaliza, seara, la ora 20.00.

Acţiunea urmăreşte promovarea tinerilor talentaţi, care s-au făcut remarcaţi la ediţiile 2008 – 2010 ale concursului OlteniaStar. Alexia Roman, Mihaela Dobre, Andreea Vasile, Aurora Băran, Livia Celea, Raluca Mălăescu, Andreea Dinu, Mihaela Pătran, Denisa Tănase şi Traian Barbu, Selma Goga şi Bogdan Nistor – sunt artiştii care vor asigura recitalurile muzicale.

Momentele artistice se axează şi pe demonstraţii de dans sportiv susţinute de tineri de la cluburile „Patricia Dance” şi „Katamis”. Trupa Level Up de la Palatul Copiilor şi trupa DLT vor face demonstraţii de streetdance şi break-dance. Din program nu lipsesc nici exerciţiile de arte marţiale japoneze şi chinezeşti. Pe întreaga durată a evenimentului se vor organiza competiţii şi demonstraţii de streetball.

„Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în colaborare cu structurile sportive din judeţ, a pregătit pentru tineri un concurs de streetball. Se doreşte atragerea copiilor. Ştim că acest sport are foarte multă priză în rândul tinerilor. Concursul se va axa pe două categorii de vârstă: copii sub 15 ani şi tineri peste 15 ani. Echipele vor fi formate din trei sportivi, urmând ca la final să acordăm premii tuturor participanţilor. De asemenea, vom promova şi câteva cluburi sportive, în sensul prezentării activităţilor pe care le desfăşoară”, a precizat Mihai Milu, expert compartiment sportiv în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj.

Sursa: www.cvlpress.ro