Adunarea Generală a Acţionarilor a SIF Oltenia a decis, în urmă cu două zile, să revoce mandatele lui Florian Teodor Buzatu şi Carmen Ioana Popescu din calitatea de administrator al societăţii de investiţii. Totodată, acţionarii SIF Oltenia au aprobat şi descărcarea de gestiune a celor doi administratori revocaţi din funcţie “pentru activitatea desfăşurată în exerciţiul financiar al anului”.
Potrivit agenţiei de presă MEDIAFAX, Florin Teodor Buzatu a fost suspectat că ar fi favorizat prejudicierea unor firme din portofoliul SIF. Acţionarilor le-a fost prezentat şi un raport întocmit de reprezentantul compartimentului de control intern al SIF Oltenia, din care reiese că Buzatu a favorizat încheierea unor contracte între societăţi deţinute de membri ai familiei sale şi firme controlate de SIF, prin care companiile din urmă au fost prejudiciate. Totodată, acţionarii au fost consultaţi dacă să o menţină sau nu în funcţia de membru CA pe Popescu, la solicitarea CNVM, după ce aceasta a fost trimisă în judecată alături de fostul preşedinte CA şi director general al SIF Oltenia Dinel Staicu, într-un dosar privind fraudarea Transgaz Mediaş (TGN).
Conform raportului întocmit de AGA al SIF Oltenia, înlocuitori ai celor doi administratori revocaţi din funcţie au fost propuşi Lucian Buşe, profesor la Universitatea din Craiova, şi Petre Ghibu, membru în consiliile de administraţie al ECDL România si Nord Bucureşti, ambele societăţi controlate de Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România. “Alegerea domnului Buşe Lucian şi a domnului Ghibu Petre în funcţia de administrator al SIF Oltenia SA, pe o perioadă egală cu cea rămasă până la expirarea mandatului predecesorilor lor, care vor exercita atribuţiile corespunzătoare funcţiilor numai după avizarea acestora de către CNVM şi înregistrarea la ORC”, se mai arată în raportul AGA al SIF Oltenia.

Sursa: www.*************