Programul O săptămână la mare va începe luni, 2 mai, şi care se va derula până pe 14 iunie. Preţurile pentru a petrece un sejur de o săptămână pe litoralul romanesc, în cadrul programului, sunt cuprinse între 159 si 499 de lei, în funcţie de numărul de stele al hotelului.

Pentru un hotel de două stele, fără mic dejun, tariful pentru şase nopţi este de 189 de lei de persoană, iar pentru un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus, preţul ajunge la 399 de lei.

Astfel, tarifele au aceeasi valoare ca in 2010, decizie luată în urma unor consultări preliminare cu membrii de pe litoral ai Federaţiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

În ciuda preţurilor scăzute, turistii nu se grăbesc să-şi petreacă vacanţa pe litoralul românesc, iar hotelierii sunt nemultumiţi de faptul că Guvernul îi obligă să ţină hotelul deschis începând cu 1 mai.

Ei susţin ca niciodată nu au avut rezervări in aceasta perioada, iar menţinerea deschisă a hotelului însemnă pierderi financiare.

In program sunt inscrise 35 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţie 3.280 de locuri de cazare. Astfel, cel puţin 20.000 de turisti ar putea beneficia de un sejur la mare, la costuri reduse.

Sursa: www.*************