NASA a surprins impactul a doi asteroizi


 1. #1
  P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
  Data de inscriere
  05-06-2007
  Sex
  F
  Mesaje
  3,093
  Mesaje bazar
  10
  Putere Reputatie
  44
  Reputatie
  933
  Puncte CF
  41.0

  NASA a surprins impactul a doi asteroizi

  Un asteroid monitorizat de NASA a căpătat pentru scurt timp o strălucire puternică, probabil în urma unei coliziuni cu un obiect de dimensiuni mai mici, potrivit oamenilor de ştiinţă. Asteroidul Scheila – care are aproximativ 112 kilometri în diametru şi are o perioadă de revoluţie în jurul soarelui de cinci ani – a fost repreat prima oară după impact anul trecut, în decembrie, de către observatorul Universităţii din Arrizona. Imaginea asteroidului era de două ori mai strălucitoare decât de obicei şi avea aproape luminozitatea unei comete. Comparând cu imagini din arhivă ale asteroidului, astronomii au dedus că fenomenul de strălucire intensă s-a produs în perioada 11 noiembire-3 decembrie 2010.

  Date primite de la satelitul Swift al NASA şi telescopul Hubble au arătat că aceste modificări au avut loc după ce, probabil, asteroidul Scheila a fost lovit de un asteroid de dimensiuni mult mai mici. Datele primite de la Hubble indică faptul că impactul cu un obiect mult mai mic, cu un diametru de circa 30 de metri, s-a produs la o viteză de aproape 18.000 de kilometri pe oră, potrivit şefului de echipă al telescopului, David Jewitt de la Universitatea California din Los Angeles. Cercetătorii au estimat că această coliziune a împrăştiat în spaţiul cosmic peste 660 de mii de tone de praf, ceea ce ar fi echivalentul a aproape de două ori masa Empire State Building.

  Sursa: www.*************
  NASA a surprins impactul a doi asteroizi Fisiere atasate Asteroid1.jpg  
  Last edited by Ic3Girl; 02-05-2011 at 11:44.

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: