Moartea ii stinge si-i baga la fund pe unii, in timp ce pe altii ii scoate la lumina cand nici nu te astepti. Si cum altfel sa fie, cand nedreptatile pe care apuca sa le faca oamenii aici, pe lumea asta, ajung sa se prelungeasca de multe ori si dincolo de moarte? Si cum altfel sa fie, cand, ridicandu-se vreunul peste ceilalti ca sa vada mai bine, multi cred ca s-a ridicat doar sa fie vazut mai bine?
Toate aceste lucruri nu-ti trec insa prin minte la tinerete, fiindca esti prea crud, si nici pe urma n-ai timp de ele, te iei cu viata, te-nnozi cu altele, mai apoi, la batranete, si nici atunci, nu stai dupa ele, fiindca, de-acum, iti sunt fara de vreun folos, iar gandul iti zboara, tot mai des, spre cele vesnice.
Si, odata eliberat de asemenea lucruri parca fara noima, fie c-au fost cumpanite la vreme de sufletul tau, intr-un fel sau altul, fie ca nu te-au tulburat niciodata, tot pe la doua din noapte te trezesti si deschizi ochii in intunericul camerei.
Stai nemiscat in caldura plapumei si faci, de unul singur, pomelnicul alor de ti-au luat cu japca, nenumarati, si-a alor de ti-au dat cu bogdaprostea, sa-i numeri pe degetele de la o mana, intr-o viata de om.
Ca si tu, daca judeci drept, atunci cand i-ai dat unuia vreun ajutor, n-a aflat nici masa, nici taso, insa daca iti datora ceva si i-ai luat ceva, te stia tot satu.
Stai si framanti lucrurile astea, si multe altele, traite, chinuite, atat cat te cuprinde mintea, ai si tu, ca si-n alte dati, de ce sa te miri, de ce sa injuri, de ce sa ti se faca mila. Iar daca nu-ti este aminte de nimic pe pamantul asta, si toate de le-ai vazut si le-ai auzit sunt cum sunt, atunci te ridici din pat, iti tragi bocancii peste picioarele goale si iesi in largul bauturii, asa cum faci noapte de noapte.Comenteaza pe blog

Esti oltean? Ai un blog? Vrei sa fie promovat pe CraiovaForum? Nimic mai simplu. Citeste aici cum poti face asta.