Acest eveniment s-a născut din dorinţa Mihaelei Tonitza-Iordache, care a dorit ca Teatrul Naţional din Caracal „să strângă împreună comunitatea şi breasla teatrală, în numele valorii şi al memoriei faţă de personalităţi ce nu mai sunt”.
Deschiderea galei a avut loc duminică seara, de la ora 18.00, când pe scenă au urcat actorii Teatrului de Comedie, în prezenţa „Revizorului“ de N. V. Gogol. Regia piesei a fost semnată de Horaţiu Mălăele. După prima seară, publicul a fost extaziat. Ieri, a venit rândul actorilor de la Teatrul Odeon, cu piesa Gaiţele de Alexandru Kiriţescu, în regia lui Alexandru Dabija.
Evenimentul s-a desfăşurat de la ora 19:00. Mâine, caracalenii pasionaţi de teatru îi vor putea vedea pe scenă pe actorii de la Teatrul Metropolis, cu piesa „Sfârşit de partidă”, de Samuel Beckett, în regia lui Alexandru Tocilescu. În data de 4 mai vine rândul artiştilor de la Teatrul Bulandra, cu piesa „Unchiul Vanea”, de Cehov, regia Yuri Kordonsky, apoi, în 5 mai, Teatrul Act va prezenta piesa „Acasă la tata”, de Mimi Brănescu, regia Alexandru Dabija.
Vineri, actorii Teatrului Evreiesc de Stat vor juca piesa „Miss Daisy şi şoferul ei”, de Alfred Uhry, regia Claudiu Goga. Sâmbătă va fi rândul celor de la Teatrul Ţăndărică, cu piesa „Cenuşăreasa”, regia fiind semnată de Silviu Purcărete.
Piesa se va juca la ora 12:30, iar seara, de la ora 19.00, actorii de la Teatrul Nottara prezintă piesa „Omul hazardului”, de Yasmina Reza. Regia Crian Juncu. Seria acestor evenimente se va încheia duminică, cu piesa „Capra cu trei iezi”, jucată la ora 12.30 de actorii Teatrului Ţăndărică. Maestrul Radu Beligan va susţine un recital de la ora 18.00.Sursa: gazetanoua.ro