Consiliul Local Slatina a alocat 20 de miliarde de lei pentru anveloparea blocurilor şi scărilor de bloc care vor fi alese în urma celei de-a doua ediţii a concursului „Slatina-oraş verde, oraş curat”. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, câştigătorii vor fi anunţaţi la sfârşitul lunii mai.

*

„Avem peste două sute de scări, adică în jur de 50 de solicitări, pentru programul «Slatina-oraş verde, oraş curat». În luna mai începem să facem evaluările astfel încât la sfârşitul acestei luni să avem lista completă cu beneficiarii. Pentru acest lucru, Consiliul Local a alocat 20 de miliarde”, a precizat Minel Prina, administratorul public al Slatinei.

*

*În cadrul concursului se pot înscrie asociaţiile de proprietari, iar Regulamentul dă posibilitatea şi locatarilor unei singure scări de bloc să participe. Reprezentanţii municipalităţii spun că ideea organizării unei a doua ediţii a acestui concurs a venit pentru ca şi alte blocuri să beneficieze de izolare termică pe lângă cele incluse în programul guvernamental.

*

Termopan la uşi şi datorii la zi, criterii de participare

*

Punctajul în cadrul concursului „Slatina-oraş verde, oraş curat” se va acorda pe o scară de la 0 la 10. Participanţii primesc şapte puncte dacă tâmplăria exterioară de la apartamente, de la casa scării şi de la uşile exterioare ale scărilor este din termopan. De asemenea, tot din termopan trebuie să fie şi ferestrele, uşile şi ferestrele balcoanelor, iar unde balcoanele sunt închise, ferestrele trebuie să fie tot din termopan.
Câte un punct se acordă dacă blocurile sau scările sunt hidroizolate, dacă subsolurile sunt salubrizate şi amenajate, dar şi pentru aspectul general al zonelor de intrare în blocuri.

*

„Condiţia principală pentru a intra în acest program este tâmplăria de termopan pe toată scara, asta se punctează cel mai mult. Tâmplărie şi pe scară şi la apartamente, deci şi la partea de condominiu. Tot exteriorul, şi uşa de la intrare. Noi vom veni doar să punem polistirenul pe faţadă”, a explicat Prina.

*

*„Sumele toate se vor da la solicitanţi şi ei, ca şi anul trecut, îşi vor alege cu cine vor să-şi facă lucrarea”, a adăugat el.

*

*Blocurile care vor participa la concurs vor fi evaluate de o comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei: primarul Darius Vâlcov; viceprimarul Ana Anghel; trei reprezentanţi ai Primăriei care vor fi desemnaţi de primar prin dispoziţie; consilierii locali Steluţa Dan (PDL), Cristian Bircea (PNL) şi Gheorghe Floricică (PSD).

Municipalitatea a ţinut ca la acest concurs să nu se poată înscrie asociaţiile de proprietari care nu au datoriile la zi.

*

Zece blocuri, propuse Ministerului Dezvoltării

*

Reprezentanţii Primăriei Slatina au mai solicitat fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru reabilitarea termică a încă 10 blocuri din municipiu, deşi încă nu s-a stabilit o dată pentru demararea unei noi etape a programului guvernamental.

*

„Noi iniţiem procedura pentru a mai solicita bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru reabilitarea termică a încă 10 blocuri. Lucrăm la principalii indicatori tehnico-economici astfel încât să poată să intre în şedinţa Comisiei de Avizare Tehnică de la nivelul Ministerului. Ideea este că nu s-a dat drumul la program. Dar nu se ştie când se va întâmpla acest lucru şi trebuie să fim pregătiţi”, a declarat Minel Prina.

*

*El a precizat şi care sunt blocurile care vor beneficia de programul Guvernului, în cazul în care se vor aloca fondurile necesare: „Este vorba despre ultimele blocuri de 10 etaje care n-au fost reabilitate termic până acum. Sunt cele de pe lista aprobată de Consiliul Local”.Sursa: gazetanoua.ro