Controalele inspectorilor sanitar-veterinari, împreună cu reprezentanţi ai Prefecturii Olt, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Protecţiei Consumatorilor, în perioada premergătoare Paştelui, n-au arătat nereguli grave în ceea ce priveşte respectarea normelor de igienă şi sănătate publică. Activitatea Serviciului de Inspecţii şi Control, constând în verificarea a 25 unităţi alimentare, în preajma sărbătorilor, nu a relevat nereguli notabile.

*

„La punctul de sacrificare din Slatina, am întâmpinat probleme cu cetăţenii care sacrificau mieii acasă şi îi vindeau aici. Cu ajutorul jandarmilor, am reuşit să-i evacuăm”, ne-a declarat Ion Gheorghiu, şef Serviciu Igienă Veterinară şi Epidemiologie, din cadrul DSVSA Olt.


În toate cele cinci centre din judeţ s-au sacrificat doar 441 de animale, pentru că cele mai multe sacrificări s-au făcut în gospodării sau la stânele ciobanilor care au vândut miei.

*

„La un supermarket din Caracal, am descoperit comercializarea unor produse a căror valabilitate expira în ziua următoare. Produsul a fost retras de la vânzare şi s-a întocmit documentaţia necesară pentru distribuirea produsului unei firme de neutralizare”, a mai spus Gheorghiu.Sursa: gazetanoua.ro