Mega-asfaltarea, la a doua incercare


 1. #1
  P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
  Data de inscriere
  05-06-2007
  Sex
  F
  Mesaje
  3,093
  Mesaje bazar
  10
  Putere Reputatie
  44
  Reputatie
  933
  Puncte CF
  41.0

  Mega-asfaltarea, la a doua incercare

  Edilii craioveni pregătesc de zor să scoată la bătaie un alt doilea mare acord-cadru pentru asfaltare. Pentru modernizarea unui pomelnic de 32 de străzi, autorităţile intenţionează să acorde constructorului care va câştiga licitaţia peste 150 milioane de euro, bani care vor fi daţi de la bugetul local.

  După tentativa eşuată din această primăvară, când din cauza contestaţiilor nenumărate s-a văzut nevoită să renunţe cu totul la idee, municipalitatea revine cu propunerea de asfaltare la pachet a străzilor din municipiu. Ce-i drept, proiectul este la nivel de intenţie, nu a fost anunţat oficial, însă surse din cadrul Primăriei Craiova dau ca sigură lansarea acestei iniţiative în următoarea perioadă. “Primăria Craiova nu a lansat nici o licitaţie de acest gen şi nu este anunţată nici pentru viitor o astfel de iniţiativă”, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al instituţiei, afirmaţia sa fiind confirmată de sistemul electronic al licitaţiilor în care nu se regăseşte nici o lucrare cu acest obiectiv.

  Aleşii locali, pe post de filtru

  Surse din cadrul municipalităţii susţin că proiectul este cât se poate de viabil şi că el va fi anunţat în această lună. După ce va fi lansată de executiv, propunerea va trece şi prin filtrul aleşilor locali, care reprezintă ultimul factor de decizie în acest sens. Ca şi în cazul primului acord-cadru de asfaltare, consilierii pot să comenteze şi chiar să schimbe cuprinsul iniţiativei, cum, la fel de bine, le stă în putere să-l şi respingă. În cazul în care votul va fi pozitiv, aşa cum este de aşteptat, contractul de asfaltare va fi scos la licitaţie. Sursele din administraţie susţin că se lucrează acum la întocmirea documentaţiei, licitaţia urmând să fie adjudecată ca şi până acum de constructorul care va veni cu cea mai mică ofertă de preţ.

  Prima tentativă, în primăvara anului trecut

  Municipalitatea a încercat să lanseze în primăvara lui 2010 acest al doilea contract-cadru pentru asfaltare – primul fiind cel din 2009 câştigat de firma Delta ACM ‘93 Bucureşti. Licitaţia pentru lucrări de aproape 150 de milioane de euro, care ar fi trebuit executate în Craiova în următorii ani, s-a împotmolit la final, fiind anulată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Patru dintre firmele participante au invocat atunci faptul că autoritatea locală a inclus în fişa de achiziţii a lucrării nişte criterii ce nu puteau fi îndeplinite de anumite firme. Deşi una dintre cele patru societăţi şi-a retras plângerea, fiind vorba de Tehnologica Radion, procedura de atribuire a fost anulată, contractul-cadru prăbuşindu-se.

  Un contract şi mai scump

  Se vehiculează că valoarea noului contract-cadru ar fi de 600 milioane de lei, puţin peste suma pe care autorităţile se pregătiseră să o acorde iniţial. Autorităţile locale se feresc însă să mai lanseze o sumă exactă, arătându-se circumspecte în această privinţă. Reamintim că, în primăvara lui 2010, firma care ar fi câştigat mega-contractul ar fi avut asigurate lucrări de asfaltare, canalizare, alimentări cu apă, decolmatări, staţii de pompare şi reţele subterane de telecomunicaţii. Şi acest contract avea ca termen de implementare o durată de 4 ani. Valoarea contractului, conform anunţului publicat în sistemul electronic de licitaţii, a fost estimată la suma de 501.070.715 de lei, fără TVA.

  Sursa: www.cvlpress.ro

 2. #2
  Newcomer Lacoste's Avatar Lacoste este pe calea cea buna
  Data de inscriere
  21-12-2005
  Locaţie
  Craiova
  Varsta
  39
  Sex
  M
  Mesaje
  45
  Mesaje bazar
  109
  Putere Reputatie
  32
  Reputatie
  39
  Puncte CF
  4.0
  Abureli . Se simte mirosul campaniei care se apropie... Spaga, spaga, spaga
  Nobody has the power to judge me!
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
  Data de inscriere
  06-02-2009
  Locaţie
  Unde nu te astepti!
  Sex
  M
  Mesaje
  6,040
  Mesaje bazar
  31
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  4415
  Puncte CF
  51.0
  Usergroups:
  Mega-asfaltare

 4. #4
  Banned s_ki_pp_er's Avatar s_ki_pp_er are ceva special... s_ki_pp_er are ceva special...
  Data de inscriere
  14-12-2006
  Sex
  M
  Mesaje
  240
  Mesaje bazar
  194
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  100
  Puncte CF
  0.0
  da, adevarat ... se apropie campania electorala .... o sa fie un contract cu dedicatie ...
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: