Comisarii Gărzii Financiare au confiscat, în luna aprilie, peste 50 de TIR-uri cu mărfuri, în cadrul unor acţiuni de control al achiziţiilor intracomunitare, valoarea totală a confiscărilor depăşind patru milioane lei, se arată într-un comunicat transmis marţi de ANAF.

În timpul verificărilor, comisarii Gărzii Financiare au aplicat amenzi de 2,7 milioane lei. “Urmare a monitorizării permanente desfăşurată de Garda Financiară pe acest segment, agenţii economici verificaţi au achitat TVA-ul în avans aferent tranzacţiilor în cuantum de 11,5 milioane de lei, iar comisarii Gărzii Financiare au dispus emiterea de decizii asiguratorii în valoare de aproximativ 20 milioane de lei”, se arată în comunicatul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Acţiunile de control s-au finalizat cu confiscarea sau indisponibilizarea a 22 TIR-uri de legume-fructe (peste 450 tone), 21 de TIR-uri de zahăr, cinci TIR-uri cu cereale, două TIR-uri de materiale de construcţii, un tir de produse lactate, un TIR cu flori, unul cu carne, valoarea totală a confiscărilor depăşind patru milioane lei.

Sursa: www.cvlpress.ro