Ambulanta, finantata dupa numarul de locuitori


 1. #1
  P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
  Data de inscriere
  05-06-2007
  Sex
  F
  Mesaje
  3,093
  Mesaje bazar
  10
  Putere Reputatie
  50
  Reputatie
  933
  Puncte CF
  41.0

  Ambulanta, finantata dupa numarul de locuitori

  Ministerul Sănătăţii ia în calcul schimbarea modului de finanţare a serviciilor de ambulanţă din întreaga ţară. După o analiză întreprinsă pe parcursul anului trecut s-a hotărât ca banii să fie alocaţi în funcţie de numărul de locuitori pe care îl are fiecare judeţ. Modificarea este una benefică în Dolj, întrucât aici implementarea noilor criterii ar aduce o creştere a bugetului cu şapte procente anul acesta.

  Noile prevederi ar urma să intre în vigoare începând cu luna iunie a.c. Practic, se va renunţa la stabilirea nivelului de finanţare în funcţie de bugetul istoric, dar şi la alte criterii subiective, care erau valabile până în prezent, deoarece acestea nu reflectau necesitatea reală de fonduri.

  În aceste condiţii, ţinând cont de faptul că Doljul se află în primele zece judeţe ale ţării din punctul de vedere al numărului populaţiei, cu peste 700 de mii de locuitori, este de aşteptat ca şi nivelul de finanţare să crească. Iar promisiunea nu este doar pentru anul acesta. Din câte se pare, şi în 2012 se va realiza o suplimentare a fondurilor pentru ambulanţă în judeţul Dolj. „Conform prevederilor proiectului de act normativ, anul acesta ar urma să se înregistreze o creştere cu 7% a bugetului la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dolj. De asemenea, se estimează că şi anul viitor finanţarea va fi mai mare cu opt procente faţă de ce se alocă în 2011. Toate acestea până se va ajunge la valoarea medie naţională. Propunerea a venit după ce anul trecut s-a făcut o analiză a activităţii serviciilor de ambulanţă din întreaga ţară. Doljul a ieşit foarte bine din acest punct de vedere”, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

  Judeţele cu populaţie numeroasă nu vor mai fi dezavantajate

  Deocamdată, actul normativ se află încă în faza de proiect, însă autorităţile dau asigurări că prin această măsură se va stabili un echilibru în distribuirea fondurilor bugetare la nivelul întregii ţări. Asta după ce, în urma unei analize efectuate de Comisia de Medicină de Urgenţă şi Dezastre din Ministerul Sănătăţii s-au constatat diferenţe semnificative, nejustificate, privind modul în care au fost repartizate fondurile bugetare pe judeţe, în funcţie de numărul de locuitori. Spre exemplu, în anul 2009 unui judeţ cu aproximativ 240 de mii de locuitori i-a fost alocat pentru serviciile publice de ambulanţă un buget de 20 milioane de lei, în timp ce un judeţ cu peste 800 de mii de locuitori a primit 19 milioane de lei. În 2009, diferenţa între nivelul minim şi maxim al sumei alocate per cap de locuitor a variat între 17 lei şi 81 de lei, iar în anul 2010 sumele au variat între 16,88 lei şi 74,81 lei. Începând de anul acesta însă vor fi stabilite plafoane maxime şi minime de 37 de lei şi 23,5 lei per locuitor, în funcţie de populaţia fiecărui judeţ.

  Mai mulţi bani alocaţi în Dolj

  În aceste condiţii, în 20 de judeţe, printre care figurează şi Doljul, serviciile de ambulanţă vor beneficia de o suplimentare a bugetului cuprinsă între 5 şi 39 de procente. Corecţiile se vor realiza, treptat, pe o durată de trei ani. Unele corecţii au fost necesare şi pentru judeţele Constanţa şi Tulcea având în vedere specificul acestora din punct de vedere turistic şi geografic. Pentru acest an serviciile de ambulanţă au alocat un buget de 633.835,3 mii lei, similar cu cel din 2010.

  În judeţul Dolj valoarea sumei alocate serviciului de ambulanţă per locuitor este de 27,50 lei, în timp ce bugetul estimat pentru acest an ar fi de 19.454.105 lei. În aceste condiţii, proiectul de act normativ este văzut ca unul benefic de reprezentanţii serviciului judeţean. „S-a făcut o analiză la nivel naţional. În unele judeţe sumele alocate au scăzut, în altele acestea au crescut. La noi, în Dolj, bugetul va fi mai mare. Până acum se lua în calcul bugetul istoric. Nu poţi însă să prevezi câţi pacienţi vor fi sau ce fel de patologie vor prezenta aceştia. Ce a fost într-un an, nu trebuie să fie neapărat şi în următorul. Din acest punct de vedere propunerea este una bună”, a declarat dr. George Beţiu, director medical în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dolj.

  Sursa: www.cvlpress.ro

 2. #2
  Banned s_ki_pp_er's Avatar s_ki_pp_er are ceva special... s_ki_pp_er are ceva special...
  Data de inscriere
  14-12-2006
  Sex
  M
  Mesaje
  240
  Mesaje bazar
  194
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  100
  Puncte CF
  0.0
  O sa inceapa pomana caracteristica alegerilor .... luati si voi, si voi...si nenea butoi
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: