Scutul antiracheta, amplasat la Deveselu, in judetul Olt


 1. #1
  P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
  Data de inscriere
  05-06-2007
  Sex
  F
  Mesaje
  3,093
  Mesaje bazar
  10
  Putere Reputatie
  50
  Reputatie
  933
  Puncte CF
  41.0

  Scutul antiracheta, amplasat la Deveselu, in judetul Olt

  Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat, luni seara, ca locul de amplasare a sistemului antirachetă american să fie în fosta bază militară aeriană de la Deveselu, din judeţul Olt, şeful statului menţionând că baza ramâne sub comandă românească. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că, pentru început, la fosta baza aeriană de la Deveselu vor fi dislocaţi 200 de militari americani, însă cifra maximă care poate fi atinsă este de 500 de militari. „Practic, din luna februarie a anului trecut, când România a răspuns pozitiv invitaţiei Statelor Unite ale Americii de a fi parte a acestui program de securitate, s-au desfăşurat analize cu privire la locaţia optimă pentru acest sistem de apărare, au fost analizate mai multe locaţii. Vă pot spune că sunt circa 120 de parametri care trebuie îndepliniţi de o astfel de locaţie, pentru ca sistemul să fie în deplină siguranţă. În cele din urmă, s-a optat şi noi am aprobat ca locul de amplasare a sistemului antirachetă să fie în fosta bază aeriană de la Deveselu, judeţul Olt”, a declarat Băsescu.

  Baza rămâne sub comandă românească

  Preşedintele Băsescu a subliniat că baza aeriană rămâne sub comandă românească şi numai o parte din suprafaţa ei va fi utilizată de sistemul antirachetă american: „Precizez, comandantul bazei este ofiţer român. Nu este vorba de o bază americană, ci de o bază militară a forţelor aeriene române, care este parţial utilizată şi de sistemul antirachetă”.

  Şeful statului a ţinut să sublinieze că sistemul antirachetă este unul defensiv, că nu este destinat ofensivei şi că elementele scutului nu sunt îndreptate împotriva Federatiei Ruse. „Sistemul antirachetă american este un sistem defensiv, nu este destinat ofensivei. Este un sistem defensiv de apărare al teritoriul României şi Statelor Unite, de apărare împotriva rachetelor balistice. Sigur, de eficienţa, de eficacitatea sistemului beneficiază şi alte ţări, dar realizarea sistemului este o înţelegere bilaterală americano-română”, a mai spus Băsescu.

  SUA va investi 400 milioane dolari la Deveselu

  Guvernul american va investi în baza aeriană de la Deveselu, judeţul Olt, aproximativ 400 de milioane de dolari în următorii ani. Anunţul a fost făcut ieri, la Slatina, de către un oficial al armatei SUA, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Prefectura Olt. Potrivit acestuia, anual vor fi alocate alte 20 de milioane de dolari pentru întreţinerea bazei.

  Aeroportul “Kogălniceanu” şi portul Constanţa, puse la dispoziţia SUA

  Tot în cadrul conferinţei de ieri, preşedintele a menţionat că CSAT a aprobat solicitarea SUA de a utiliza Aeroportul „Mihai Kogălniceanu” şi Portul Constanţa ca puncte de tranzit pentru transportul militarilor şi a tehnicii militare în Irak şi Afganistan, precum şi pentru transportul acestora din Irak spre Europa. Potrivit lui Traian Băsescu, în felul acesta, Aeroportul „Kogălniceanu” şi Portul Constanţa devin două infrastructuri strategice şi pentru SUA, nu numai pentru România. Băsescu a mai spus că, temporar, având în vedere că una din bazele din Mediterana este într-un proces de modernizare, pe Aeroportul „Kogălniceanu” vor putea staţiona patru avioane cisternă ale SUA şi patru avioane de transport C17.

  Sursa: www.cvlpress.ro

  ---------- Post added 04-05-2011 at 11:07 ----------

  Aurescu: Unitatea Militară de la Deveselu nu este monedă de schimb pentru vizele americane

  Unitatea Militară aviatică de la Deveselu, din judeţul Olt, nu este monedă de schimb pentru obţinerea vizelor americane de către cetăţenii români. Precizarea îi aparţine secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, care a fost prezent, marţi, în judeţul Olt, alături de ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, şi subsecretarul de stat al SUA Ellen Tauscher. “Parteneriatul cu Statele Unite ale Americii este matur şi solid, iar în cazul acestui parteneriat sunt foarte multe aspecte de colaborare pe zona de siguranţă, militară, însă avem şi o colaborare sigură în ceea ce priveşte domeniul economic, cultural. Nu s-a pus problema să facem un târg: «noi vă dăm locaţia, iar voi ne daţi vize?»”, a declarat Bogdan Aurescu într-o conferinţă de presă, susţinută la Slatina, la sediul consiliului judeţean.
  Potrivit sursei citate, libera circulaţie a cetăţenilor români în SUA rămâne o “prioritate” pentru cele două ţări. “Chestiunea vizelor, şi aici poate depune mărturie şi domnul Gitenstein (ambasadorul SUA Mark Gitenstein -n.r.) este discutată la fiecare întâlnire pe care o avem la cel mai înalt nivel. Discutăm împreună pentru a putea îndeplini condiţiile de care cetăţenii români au nevoie pentru a circula liber în SUA. Vă asigur că este o prioritate pentru MAE, cât şi pentru SUA rezolvarea problemei vizelor pentru cetăţenii români”, a mai spus Aurescu.

  Sursa: www.*************

 2. #2
  Banned s_ki_pp_er's Avatar s_ki_pp_er are ceva special... s_ki_pp_er are ceva special...
  Data de inscriere
  14-12-2006
  Sex
  M
  Mesaje
  240
  Mesaje bazar
  194
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  100
  Puncte CF
  0.0
  Citat Mesaj iniţiat de Ic3Girl Vezi mesajele

  Aurescu: Unitatea Militară de la Deveselu nu este monedă de schimb pentru vizele americane
  De ce nu ?!?!? Ar fi trebuit sa fie ...
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
  Data de inscriere
  06-02-2009
  Locaţie
  Unde nu te astepti!
  Sex
  M
  Mesaje
  6,035
  Mesaje bazar
  31
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  4415
  Puncte CF
  51.0
  Usergroups:
  De asta avea nevoie Deveselu!
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: