Grămada de gunoaie din gospodăria Ecaterinei Diaconescu din Strejeşti n-a fost băgată în seamă de autorităţile de mediu timp de mai bine de o săptămână, când acest caz a fost semnalat de Gazeta Nouă. Vecinii femeii de 55 de ani sunt disperaţi de faptul că gospodăria acesteia a început să semene cu o groapă de gunoi, devenind un focar de infecţie care pune în pericol sănătatea comunităţii. De mai mulţi ani, femeia strânge în curte şi în casă lucruri adunate de prin tomberoanele din Slatina.
De peste doi ani vecinii Ecaterinei aşteaptă o reacţie din partea autorităţilor, care să-i scape de focarul de infecţie din mijlocul localităţii.

*

„Au venit de la televiziune, dar după aceea n-a mai venit nimeni. Eu i-am spus şi ei să nu mai cerşească şi să se apuce de curăţenie. Dar ea mi-a spus că vrea să vină oamenii pe care i-a ajutat de-a lungul timpului şi să-i facă ordine”, a spus Dana, o vecină.

„Vineri este programat un control în zona respectivă”

Gheorghe Neacşa, comisarul şef al Gărzii de Mediu Olt, a asigurat că la sfârşitul săptămânii o echipă a instituţiei pe care o conduce va cerceta problema de la Strejeşti.

*

„Vineri este programat un control în zona respectivă. Merge o echipă de doi comisari de la Garda de Mediu. Se vor duce mai întâi la Primăria Strejeşti pentru a identifica persoana şi apoi la gospodăria respectivă. Acolo vom vedea, în funcţie de situaţie, ce măsuri vom dispune”, a spus el.

Sursa: gazetanoua.ro