La data de 03.05.2011, în jurul orei 08.00, cu ocazia executării unui filtru rutier pe D.N.6.B Craiova – Melineşti de către poliţiştii din Goieşti, a fost depistat în trafic un autoturism, condus de către B. CONSTANTIN, 19 ani, din comună. În autovehicul au mai fost identificaţi: C. CRISTIAN şi S. MARIAN, ambii de 24 ani, din comuna Goieşti, iar cu ocazia controlului acestuia, în portbagaj au fost găsite mai multe capace din fontă.
La faţa locului s-a deplasat echipa operativă a Poliţiei Municipiului Craiova care au demarat cercetările, în cauză fiind dispusă începerea urmăririi penale faţă de S. MARIAN pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
În baza datelor şi informaţiilor obţinute cu ocazia investigaţiilor efectuate pe raza comunei, s-a solicitat instanţei de judecată emiterea unor autorizaţii de percheziţii domiciliare, pentru locuinţele următoarelor persoane: B. CONSTANTIN, S. MARIAN şi V. IULIAN.

În urma activităţilor desfăşurate au fost găsite şi restituite Primăriei Goieşti un 12 capace din fontă care fuseseră sustrase, în noaptea de 02/03.05.2011, de către S. MARIAN de la reţeaua de canalizare a comunei Goieşti.
Deasemenea s-a mai stabilit faptul că S. MARIAN, în dimineaţa zilei de 03.05.2011, a condus autoturismul pe care îl deţine pe D.N.6B., fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule
La data de 0405.2011, S. MARIAN fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă, iar unitatea de parchet a dispus prin ordonanţă punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii faţă de acesta de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile.