Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj a decis, în urmă cu mai multe luni, ca în toate oraşele doljene să fie înfiinţate birouri de unde pot fi eliberate în doar câteva minute certificatele de cazier judiciar Astfel, posturile de poliţie au fost dotate cu aparatura necesară pentru conectarea la baza de date a Serviciului de Cazier Judiciar din cadrul IPJ Dolj, iar ieri-dimineaţă la Calafat a fost inaugurat primul ghişeul de acest fel.

“Este un proiect pe care am vrut să-l iniţiem de mai mult timp şi am dorit să pornim de la Calafat pentru că în anul 2009 am inaugurat sediul de Poliţie, care este unul foarte modern. Trebuie să recunoaştem că, dacă nu aveam sprijinul Prefecturii Dolj, astăzi nu am fi reuşit să inaugurăm ghişeul de eliberat caziere aici, în Calafat, dar nici mâine pe cel de la Filiaşi. În felul aceasta reducem birocraţia între instituţie şi cetăţean. Beneficiarul acestei acţiuni este cetăţeanul, care nu numai că va obţine mai repede acest cazier judiciar, dar şi costurile vor fi mult mai mici, pentru că nu va mai merge până la Craiova. Din momentul de faţă putem spune că am rezolvat problema aglomeraţiei care se producea la biroul pentru eliberat caziere judiciare de la Craiova, unde oamenii chiar erau iritaţi din cauza timpului mare de aşteptare”, a declarat comisar-şef de poliţie Constantin Nicolescu, inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Deschiderea biroului pentru eliberarea certificatelor judiciare a fost bine primită de calafeteni, aceştia aşezându-se la rând încă de la primele ore ale dimineţii. “Este foarte bine pentru noi că s-a deschis şi în Calafat un ghişeu pentru eliberarea cazierelor judiciare, pentru că aşa nu trebuie să mai mergem până la Craiova. Pierdeam şi timpul, şi banii. Eu chiar voiam să merg astăzi să îmi ridic cazierul, dar aseară am văzut anunţul la televizor şi am şi venit aici la prima oră. Cine ştie cât timp pierdeam astăzi… o zi întreagă. Aşa am câştigat şi timp, am economisit şi bani. E foarte bine şi le mulţumim oficialităţilor pentru acest lucru”, a afirmat primul cetăţean din Calafat care a obţinut, ieri, certificatul judiciar fără a mai fi nevoit să se deplaseze la Craiova.
În curând, caravana paşapoartelor în localităţi

La eliberarea primului cazier din biroul de la Calafat a participat şi prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, care a anunţat că în scurt timp în localităţile doljene se va deplasa şi o caravană mobilă a Serviciului de Paşapoarte Dolj. “O să introducem şi acest serviciu de paşapoarte în tot judeţul, dar o să fie o caravană mobilă, până ne aşezăm noi cum trebuie. Eu zic că e un lucru bun cu care noi am venit în întâmpinarea cetăţenilor, pentru că nu vor mai fi nevoiţi să meargă în Craiova pentru a obţine cazierul juridic. Astfel sunt scutiţi de multe drumuri, timp şi bani pierduţi. Atât timp cât există o colaborare în adevăratul sens al cuvântului între instituţiile statului, cu administraţiile locale, reuşim să facem lucruri bune”, a spus şi prefectul de Dolj.

Mircea Guţă, primarul municipiului Calafat:

“Apreciem faptul că instituţiile statului vin în ajutorul cetăţeanului. Este un lucru extraordinar şi sper că acest serviciu se va implementa destul de repede şi în restul localităţilor. Este cunoscut faptul că municipiul Calafat se comportă de fapt ca o reşedinţă din punct de vedere socio-economic şi moral pentru toată partea de sud a judeţului Dolj, interacţionează foarte repede cu toate comunele din jur şi este un bazin de aproximativ 100.000 de locuitori. Într-adevăr ceea ce se întâmplă astăzi e un început promiţător şi sperăm noi să demareze şi operaţiunile pentru eliberarea permiselor şi paşapoartelor. Este o mână de ajutor dată locuitorilor din sudul judeţului”.

Sursa: www.cvlpress.ro