Sala cinematografului „Patria” intra in reabilitare


 1. #1
  P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
  Data de inscriere
  05-06-2007
  Sex
  F
  Mesaje
  3,093
  Mesaje bazar
  10
  Putere Reputatie
  50
  Reputatie
  933
  Puncte CF
  41.0

  Sala cinematografului „Patria” intra in reabilitare

  Cinematograful „Patria”, unul dintre puţinele din ţară care nu au stins lumina până acum şi un simbol al municipiului Craiova, a intrat în vizorul Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmului (RADEF) “RomâniaFilm” pentru reabilitare. Printr-un parteneriat cu Primăria Craiova, sala de cinema va beneficia de reparaţii majore, care o vor aduce, în decurs de un an, la standarde europene. Sala va purta numele marelui actor „Amza Pellea”. Anunţul a fost făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de directorul general RADEF “România Film”, Marius Cristian Iuraşcu, şi de viceprimarul Craiovei, Teodor Sas.

  «După aducerea Sălii „Florin Piersic” din Cluj în topul sălilor de cinematograf din Europa de Est, la concurenţă cu cele din Kiev, Praga sau Moscova, a doua sală pe care o refacem este cea de aici. Aveţi garanţia mea şi a Primăriei Craiova că, la anul pe vremea asta, vom intra într-o sală cu totul şi cu totul nouă, care se va numi <<Sala Amza Pellea>>. Facem asta pentru ca publicul cinefil, numeros aici, la Craiova, să aibă unde vedea un film de calitate, în condiţii optime”, a declarat Marius Cristian Iuraşcu.

  Primăria preia şi cinema “Modern”, şi cinema “Craioviţa”

  Viceprimarul Teodor Sas a vorbit şi despre găsirea unor soluţii de avarie pentru cinematografele „Craioviţa” şi „Modern”, care, pe lângă destinaţia de bază, să servească drept sedii pentru spectacolele Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, respectiv ale Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri”. «Pe lângă reabilitarea sălii de cinema „Patria”, am discutat şi despre o redeschidere a Grădinii de vară, pentru că se simte lipsa unui astfel de loc în Craiova. De asemenea, avem sprijinul RADEF pentru preluarea cinematografului „Craioviţa”, care, pe lângă profilul cinematografic, să servească drept sediu pentru Ansamblul „Maria Tănase”, dar şi despre găzduirea Teatrului „Colibri” în incinta Cinematografului „Modern”. Nu există spaţii adecvate pentru funcţionarea acestora în momentul de faţă», a explicat Teodor Sas.

  Sursa: www.cvlpress.ro

 2. #2
  Banned s_ki_pp_er's Avatar s_ki_pp_er are ceva special... s_ki_pp_er are ceva special...
  Data de inscriere
  14-12-2006
  Sex
  M
  Mesaje
  240
  Mesaje bazar
  194
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  100
  Puncte CF
  0.0
  Este foarte bine ca se face treaba asta... cel putin „Craioviţa” era practic in paragina ...
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: