3.000 de oameni lucreaza la proiectul gigant de protejare a Venetiei


 1. #1
  P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
  Data de inscriere
  05-06-2007
  Sex
  F
  Mesaje
  3,093
  Mesaje bazar
  10
  Putere Reputatie
  44
  Reputatie
  933
  Puncte CF
  41.0

  3.000 de oameni lucreaza la proiectul gigant de protejare a Venetiei

  Inundaţiile din Veneţia au dus la proiectarea unei bariere mobile la gura lagunei, pentru a proteja oraşul de creşterea nivelului apei. Aproximativ 3.000 de oameni sunt implicaţi în acest proiect care costă 5.4 miliarde de euro, şi care are ca dată de finalizare anul 2014. Odată terminat, sistemul va proteja Veneţia de creşterea nivelului apei cu mai mult de trei metri.

  În prezent suntem în grafic. Am efectuat deja lucrări în valoare de trei miliarde de euro şi vom efectua primul test în iulie, spune arhitectul Flavia Faccioli din consorţiul Venezia Nuova, care grupează 50 de companii implicate în proiect.

  Cele 78 de bariere gigant vor fi împărţite în patru secţiuni amplasate în dreptul celor trei guri de comunicare cu Marea Adriatică. Acestea vor fi introduse în nişte cuve imense amplasate pe fundul mării. Atunci când nivelul mării va creşte, presiunea va pompa aer în bariere, care se vor ridica şi vor bloca fluxul mareelor. Odată ce pericolul a trecut, aerul va fi eliminat, iar barierele vor fi umplute cu apă şi vor coborî pe fundul mării.

  Construim 11 containere simultan, afirmă Enrico Pellegrini, inginerul şef al şantierului de construcţie. Cimentul special şi oţelul inoxidabil au fost folosite pentru a crea grinzi de 60 de metri lăţime şi 27 de metri înălţime. Cea mai mare grindă cântăreşte 22.000 de tone şi va fi transportată cu ajutorul unor vagoane special proiectate pentru aceste transporturi. Fiecare va fi capabil să ridice 350 de tone, echivalentul unui avion Boeing 747, continuă Pellegrini. Va dura trei zile pentru ca un sistem “syncrolift” să poată transfera cuvele pe fundul mării. Este un proiect remarcabil, unul dintre cele mai importante din Italia şi din lume.

  Oficialii oraşului Veneţia, care s-a scufundat cu 23 de centimetri în ultimul secol, au speranţa că acest proiect, denumit “Moise”, va ajuta la protejarea clădirilor şi la salvarea pieţelor de inundaţii.

  Sursa: www.*************

 2. #2
  Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
  Data de inscriere
  06-02-2009
  Locaţie
  Unde nu te astepti!
  Sex
  M
  Mesaje
  6,040
  Mesaje bazar
  31
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  4415
  Puncte CF
  51.0
  Usergroups:
  De mult timp a fost discutat acest proiect...sper sa dea si rezultate dupa ce il pun in aplicare!
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: