Fotbal, tenis de câmp, handbal, volei, dar şi probele de matematică, fizică-chimie sau istorie-geografie sunt probele la care se vor întrece liceenii slătineni în luna mai. Totul se întâmplă în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Olimpiadei Liceelor care a debutat joi după-amiază, urmând să se încheie pe 28 mai cu un spectacol în faţa Palatului de Justiţie. Tot în ultima zi, în cadrul unui spectacol-concurs, se vor desfăşura probele de miss, mister, interpretare muzicală şi dans.
Probele se vor desfăşura, în funcţie de specificitate, pe stadioanele „Constructorul” şi „1 Mai” şi în mai multe licee din municipiu.
Prima zi a Olimpiadei a programat probele de tenis de câmp, atât masculin cât şi feminin, între Colegiul Naţional „Carol I” şi Colegiul Tehnic „Alexe Marin”. De asemenea, între cele două instituţii de învăţământ s-au mai disputat şi probele de baschet masculin şi handbal feminin. Tot joi s-au desfăşurat şi meciurile de tenis de câmp între elevii de la Colegiul „Tehnic Metalurgic” şi cei de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”. Ziua s-a încheiat cu meciurile de handbal feminin şi de baschet masculin între elevii de la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” şi colegii lor de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu”.

Probă nouă

Faţă de celelalte cinci ediţii ale Olimpiadei Liceelor, organizatorii au introdus în acest an o nouă probă, „Prezintă-ne şcoala ta!”.

*

„O să introducem o nouă probă şi anume modul de prezentare, modul de atragere al elevilor către liceul respectiv. Ne gândim la un punctaj în sensul că ei vor arăta ceea ce au de oferit celor care vor să vină în liceul respectiv”, a declarat Minel Prina, administratorul public al Slatinei.


Această probă se va desfăşura pe 25 mai la Casa de Cultură a Sindicatelor şi va înlocui Târgul de Oferte Educaţionale pe care Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ) Olt intenţiona să-l organizeze.

*

„Pe 25 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor, va avea loc Târgul de Oferte Educaţionale pentru liceele din Slatina, competiţie înscrisă în agenda ediţiei a VI-a a Olimpiadei Liceelor. Fiecare Liceu îşi va organiza un stand, prezentându-şi planul de şcolarizare pentru anul următor, produsele şi rezultatele elevilor”, a explicat Gabriela Constantinescu, purtătoarea de cuvânt a ISJ Olt.

*

Ea a vorbit şi despre scopul acestei probe: „Vrem ca elevii absolvenţi de clasa a VIII-a să obţină informaţii legate de profilurile şi specializările unităţilor liceale pentru a-şi putea formula opţiunile în vederea admiterii computerizate la liceu”.Sursa: gazetanoua.ro