Modul în care se desfăşoară şedinţele legislativului slătinean este reclamat de mai mult timp de reprezentanţii partidelor din Opoziţie. Ei contestă faptul că proiectele de hotărâre le sunt prezentate consilierilor cu doar câteva minute înainte de şedinţa în care ar trebui să le aprobe, fapt prin care este încălcată legea.


Consilierii acuză „maşina de vot” a Puterii, colegii lor din PDL votând fără obiecţii orice proiect le este pus în faţă.

*

„Prevederile legale spun altfel şi ar trebui ca proiectele să fie puse la dispoziţia consilierilor în termenul legii”, a declarat Constantin Popescu, consilier PSD.


Problema a fost ridicată şi de colegul său de partid Gheorghe Floricică, acesta abţinându-se de la votarea tuturor proiectelor şedinţei de joi tocmai din cauza faptului că n-a avut timp să consulte conţinutul documentelor.

*

„Domnul Floricică ar trebui să aibă mai multă înţelegere pentru Consiliul Local”, a replicat viceprimarul Slatinei Dan Bălăşescu, care a invocat o cutumă a legislativului de a vota cât mai repede proiectele importante.


Acelaşi motiv a fost invocat şi de administratorul public Minel Prina:„Aceste solicitări de modificare a hotărârilor de Consiliul Local pe care le-aţi adoptat cu mult timp în urmă au venit ieri de dimineaţă. Sunt documente urgente pe care eu trebuie să le prezint marţi la Bucureşti”.Sursa: gazetanoua.ro