Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, prezent, joi seară, la Craiova, pentru a-şi prezenta moţiunea-program cu care speră să câştige şefia PDL, a venit pregătit să revoluţioneze de-a dreptul partidul, propunând două sigle noi pentru formaţiunea democrat-liberală. Ambele conţin un porumbel şi o porumbiţă, însă una dintre sigle are în plus şi o ramură de măslin, semn de pace în vreme de război intern. Paleologu susţine că ideea I-a fost dată chiar de liderul PDL Dolj, Radu Berceanu, care, într-o conferinţă de presă, referindu-se la dorinţa lui Theodor Baconschi, ministrul de Externe, de a candida la şefia partidului, a spus că e “ca şi cum ai vrea să fii şef la asociaţia crescătorilor de porumbei când încă nici n-ai ajuns la faza în care deosebeşti porumbeii de porumbiţe”. “Eu îl ascult mereu cu atenţie pe domnul Berceanu si poate va aduceţi aminte că, acum câteva luni, domnul Berceanu a spus un lucru care m-a pus pe gânduri şi m-a făcut să mă pregătesc pentru aceasta întâlnire (…) Ştiţi că eu am o legătură strânsă cu mediile artistice, aşa că am rugat să mi se facă nişte propuneri pentru sigla partidului şi m-am gândit sa mă inspir din ce a spus dânsul şi am doua propuneri. Am o variantă a siglei PDL cu doi porumbei şi mai am încă o variantă, făcută de fiul meu, pentru care îi sunt foarte recunoscător. E şi o rămurică de măslin, pentru că avem nevoie de pace multă în partid”, a explicat Paleologu celor aproximativ 50 de membri ai PDL Dolj.
Deputatul PDL Constantin Dascălu, prezent la întâlnire, a ţinut să-i precizeze lui Paleologu că parabola prezentată de Radu Berceanu cu porumbeii şi porumbiţele într-o conferinţă de presă nu făcea referire la persoana sa. “Eu vreau să vă zic că domnul Berceanu, când a făcut acea afirmaţie, s-a referit la o altă persoană, şi nu la dumneavoastră”, a spus Constantin Dascălu.

Sursa: www.*************