Brazilianca Sebastiana de Lourdes Silva, în vârstă de 116 ani, este considerată cea mai în vârstă persoană din lume, însă, până în prezent, nimeni nu a cerut înscrierea ei în Cartea recordurilor Guinness, care atribuie acest titlu americancei Besse Cooper, în vârstă de 115 ani.

Sebastiana de Lourdes Silva s-a născut pe 3 mai 1895 în statul brazilian Rio, potrivit documentelor de identitate publicate pe site-ul G1 al grupului media Globo. “Este lucidă şi fericită şi i-a plăcut întotdeauna să le ajute pe celelalte persoane în vârstă” din căminul de bătrâni unde trăieşte de peste 24 de ani, a declarat Teresinha Degmar Honorio, directoarea acestui azil. “A venit aici din proprie iniţiativă. Locuia singură. Nu a avut copii. A cerut să rămână în acest centru pentru bătrâni”, a adăugat aceeaşi sursă.

În prezent, grupul Guinness o recunoaşte pe americanca Besse Cooper, născută pe 26 august 1896 în statul Tennessee, ca fiind cea mai în vârstă femeie din lume. Potrivit portalului de ştiri g1.globo.com, reprezentanţii Guinness au declarat că, “până în prezent, nu există nicio cerere formală de verificare a documentelor de identitate ale Sebastianei”.

În urma unui accident vascular cerebral produs recent, Sebastiana de Lourdes Silva şi-a pierdut vederea şi a fost obligată să rămână la pat, însă la vârsta de 116 ani, “ea este încă lucidă şi are o stare de sănătate bună”, a declarat Marcinele Fonseca, medicul acelui azil de bătrâni.

Sursa: www.*************