Din America Latină, până în Australia, Canada şi Europa, oul Kinder Surprise este un desert popular atât în rândul copiilor, cât şi al adulţilor. Însă, americanii nu sunt de aceeaşi părere. Oul din ciocolată şi lapte, produs de compania italiană Ferrero, este interzis în Statele Unite ale Americii din anul 2008, pentru că are în interiorul său “particule necomestibile”, ce prezintă risc de înecare. Interdicţia este luată în serios în Statele Unite, mai ales cu ocazia Paştelui, când autorităţile vamale desfăşoară perchiziţii minuţioase ca nu cumva persoanele ce intră pe teritoriul american să introducă în ţară aceste dulciuri. În aproximativ 1.700 de perchiziţii efectuate pe an, agenţii de la punctele de trecere a frontierei confiscă circa 25.000 de ouă de ciocolată, relatează DNAinfo. În 1993, grupul Ferrero a cerut aprobarea comercializării pe piaţa din SUA a oului, ce era în vânzare în Canada încă din 1975. Autorităţile americane au refuzat solicitarea companiei italiene, dar produsul putea fi cumpărat în străinătate şi adus pe teritoriul Statelor Unite. În 2008, Comisia pentru Siguranţa Consumatorilor din SUA a hotărât, însă, ca oul de ciocolată să nu mai pătrundă sub nicio formă în ţară, pentru că are în conţinutul său “particule necomestibile”, care prezintă risc de înecare. Din 1991 încoace, 7 decese au fost provocate de acest desert.
Sursa: www.*************