Spitalul Orăşenesc „Aşezămintele Brâncoveneşti” Dăbuleni scapă deocamdată de ameninţarea comasării sau a desfiinţării, cel puţin până la 31 decembrie 2011, având avizul Ministerului Sănătăţii de a-şi continua activitatea ca unitate de sine stătătoare, încadrată la categoria a IV-a. Ca să-şi păstreze statutul, Spitalul de la Dăbuleni are nevoie de investiţii majore până la evaluarea de la sfârşitul anului, investiţii pe care Consiliul Judeţean Dolj intenţionează să le facă pentru a evita comasarea sau desfiinţarea unităţii.

„Spitalul de la Dăbuleni a primit o gură de oxigen şi, până la sfârşitul anului, s-a îndepărtat de zona periculoasă în care era ameninţat cu dispariţia sau comasarea cu alte spitale, fie din judeţul Dolj, fie din judeţul Olt. Printr-un document semnat de Ministerul Sănătăţii, s-a aprobat o nouă formulă organizatorică. Această decizie impune Consiliului Judeţean Dolj ca, în următoarea perioadă, să investească în realizarea a două săli de operaţii cu toate dotările necesare şi în asigurarea personalului calificat astfel încât, la evaluarea de la sfârşitul anului, cel mai probabil, să nu existe probleme, iar spitalul să-şi păstreze personalitatea juridică. Ne dorim foarte mult ca această unitate spitalicească să rămână de sine stătătoare, pentru că în ultimii ani Consiliul Judeţean Dolj a investit aici peste 1 milion de euro. Vom face în continuare toate demersurile pentru ca spitalul să fie salvat”, a explicat preşedintele Consiliul Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Conducerea spitalului nu şi-a dat acordul pentru comasare, insistând ca unitatea să-şi păstreze structura de bază pentru o funcţionare unitară şi eficientă în favoarea celor 75.000 de oameni pe care îi deserveşte.

Sursa: www.cvlpress.ro