Ziua Europei


 1. #1
  P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
  Data de inscriere
  05-06-2007
  Sex
  F
  Mesaje
  3,093
  Mesaje bazar
  10
  Putere Reputatie
  44
  Reputatie
  933
  Puncte CF
  41.0

  Ziua Europei

  Cu ocazia Zilei Europei, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”, Biroul de Informare Bibliografică organizează luni, 9 mai 2011, ora 1230, în cadrul Salonului Expoziţional, expoziţia de carte : “9 Mai - Ziua Europei”. Participă elevii clasei a XI-a A de la Colegiul Naţional Elena Cuza însoţiţi de Izabela Vintilă, prof.coordonator. Cu acest prilej, are loc o comunicare a prof. Oprea Pandia, Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti şi discuţii interactive cu elevii.

  Data de 9 mai a fost aleasă ca Zi a Europei de Consiliul European de la Milano, din 1985, apreciindu-se că punctul de pornire al construcției Europei unite a fost declarația prin care, la 9 mai 1950, Robert Schuman, ministrul de externe al Franței, a propus Germaniei, dar și altor state europene, să pună "bazele concrete ale unei federații europene indispensabile pentru menținerea păcii". Odată cu aderarea la Uniunea Europeană, ziua de 9 Mai a devenit deja o tradiție pentru noi.

  În sala „Adrian Păunescu” a Bibliotecii Judeţene Dolj, are loc manifestarea cu tema „Simbolurile Uniunii Europene”. Participă elevii claselor a XI-a A şi a XII-a A de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, coordonaţi de doamnele prof. ing. Constantina Goanţă şi prof.
  Carmen Oanţă.

  Va conferenţia domnişoara Angela – Ramona Dumitru, consilier europarlamentar. În prima parte a acţiunii, liceenii vor primi informaţii cronologice despre construcţia europeană şi despre simbolurile oficiale ale Uniunii Europene: steagul, moneda euro, sediile Parlamentului European, imnul Europei, etc. În partea a doua va avea loc vizionarea unui film documentar despre importanţa Uniunii Europene, urmată de discuţii interactive pe această temă.

  Elevii vor avea ocazia să schimbe impresii şi să dezvolte modele de bune practici în domeniul acquis-ului comunitar. Acţiunea este cea de-a doua dintr-un lung şir de astfel de manifestări culturale organizate de bibliotecă şi cabinetul europarlamentar.


  Biroul de Presă al Bibliotecii Judeţene Al. şi Aristia Aman

 2. #2
  Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
  Data de inscriere
  06-02-2009
  Locaţie
  Unde nu te astepti!
  Sex
  M
  Mesaje
  6,040
  Mesaje bazar
  31
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  4415
  Puncte CF
  51.0
  Usergroups:
  La multi ani!
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: